Βούρκωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους στη Βουλή.

Η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής ένα περιστατικό με έναν φοιτητή και μετέπειτα συνεργάτη της σχετικά με το χρέος:

«Όταν ξεκινούσαμε τη διαδικασία της Επιτροπής ένας νέος παιδί φοιτητής, ο Σταύρος Παπαϊωάννου, που τον γνώρισα εδώ μέσα ως έναν άνθρωπο που συμμετείχε στο κίνημα για το λογιστικό έλεγχο του χρέους και που τον κάλεσα να δουλέψει μαζί μου στην προεδρία της Βουλής, έκανε μια συγκλονιστική αφήγηση.

»Περιέγραψε το δημόσιο χρέος και την κατάσταση των λαών που εκβιάζονται από το χρέος ως την κατάσταση κάποιου που ξυπνά και βρίσκεται στη μέση του πουθενά. Είναι σκοτάδι, είναι στο πέλαγος, σε μια βάρκα με κουπιά, δεν ξέρει πως βρέθηκε εκεί, ούτε γιατί, το μόνο ξέρει είναι ότι πρέπει να κάνει κουπί. Και είπε ο Σταύρος ‘τι άλλο είναι αυτό από δουλεία’. Αναφέρθηκε στα παιδιά αυτής της χώρας που γεννιούνται χωρίς να έχουν επιβαρύνει το δημόσιο προϋπολογισμό και με την πρώτη τους αναπνοή τότε καλούνταν να πληρώσουν 32.000 ευρώ το καθένα. Κάθε μωρό είναι χρεωμένο με 32.000 ευρώ».

Σε αυτό το σημείο η κ. Κωνσταντοπούλου βούρκωσε: «Σήμερα, λυπάμαι που το λέω, αλλά κάθε μωρό αυτής της χώρας είναι χρεωμένο με 40.000 ευρώ γιατί με την εξουσιοδότηση υπογραφής του τρίτου μνημονίου η χώρα μας φορτώθηκε με άλλα 86 δις ευρώ σε δάνεια. 40.000 ευρώ για ένα μωρό δεν μπορεί να είναι δικαιοσύνη και δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να προστατεύσουμε και αυτά τα παιδιά και τις επόμενες γενιές και την αλήθεια και τη δημοκρατία».

Το επίμαχο σημείο τη ομιλίας της κ. Κωνσταντοπούλου είναι στο 53:25 του βίντεο που ακολουθεί:


Το μήνυμα στο Twitter

Η συγκίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή φαίνεται ότι άγγιξε την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια της Λαϊκής Ενότητας στις εκλογές Ραχήλ Μακρή, η οποία ανήρτησε στο Twitter ένα μήνυμα σε έντονο προσωπικό τόνο:

«Έζησα υπέροχες στιγμές δίπλα σου»

Σε πιο τρυφερό ύφος και με θαυμασμό στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν και το μηνυμά της Ραχήλ Μακρή στο Facebook, που συνοδευόταν από μια φωτογραφία ασπασμού των δύο πρώην βουλευτών.

«Έζησα υπέροχες στιγμές δίπλα σου και αισθάνομαι την τιμή να ανήκω στους ανθρώπους σου στις λαμπρές μα λυπημένες μέρες της κρίσης. Λίγοι πολιτικοί είναι στις μέρες μας τόσο λαμπροί όσο εσύ. Είμαι επίσης περήφανη που σε ακολούθησα χωρίς δισταγμό, που ταυτίστηκα με τον τρόπο που σκέφτεσαι και που εκτιμάς τους κινδύνους», ανέφερε η Ραχήλ Μακρή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ