Οι εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος δεν θα σταματήσουν «μέχρι να παραδώσω» στις 2 Οκτωβρίου, δήλωσε την Πέμπτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία χαρακτήρισε τα αποτελέσματα «την καλύτερη και πολυτιμότερη παρακαταθήκη που αφήνει στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο».

Η πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για προσπάθεια απαξίωσης του έργου της Επιτροπής με παραπληροφόρηση, συκοφαντίες, λοιδορίες και λάσπη, τονίζοντας ότι η προσπάθειά της τρομοκράτησε όσους δεν ήθελαν να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το ελληνικό χρέος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι Επιτροπή απέδειξε ότι οι δανειστές γνώριζαν εξ΄αρχής ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος.

«Ήταν κακόπιστοι, είχαν δόλο για την επιβάρυνση της χώρας και κυνικά επέλεξαν να καταδικάσουν σε δυστυχία, απόγνωση και περιθωριοποίηση ένα λαό για να σώσουν τις ιδιωτικές τράπεζες Γερμανίας, Γαλλίας, Ελλάδας, που διαπλέκονται με κυβερνήσεις της χώρας μας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου ανοίγοντας τις εργασίες συνεδρίασης στην οποία συμμετέχουν έλληνες και ξένοι επιστήμονες.

«Η Επιτροπή Αλήθειας του Χρέους τρομοκράτησε εκείνους που γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η αλήθεια. Εκείνους που γνωρίζουν ότι, όταν αναζητείται η αλήθεια, αποκαλύπτεται και οι κοινωνίες και οι νέες γενιές δεν συγχωρούν».

«Η Επιτροπή δέχθηκε πόλεμο, συκοφαντίες, λοιδορίες, λάσπη και οργανωμένη παραπληροφόρηση. Υπήρξε θύμα από κέντρα που εξόφθαλμα υπηρέτησαν και στρατεύθηκαν στην υπηρεσία αυτών που είχαν συμφέρον να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μην εντοπιστούν οι ευθύνες εκείνων που επιβάρυναν δυσθεώρητα το δημόσιο χρέος, και που η αποπληρωμή του δεν μπορεί να γίνει χωρίς περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, ελευθεριών και εργασιακών κεκτημένων».

Η πρόεδρος της Βουλής μίλησε ακόμα για «ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κίνημα που θεριεύει και απαιτεί την αλήθεια για το χρέος, από αυτούς που θυματοποιούν τους λαούς, περιφρονούν και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, που υπηρετούν συμφέροντα ξένων και στραγγαλίζουν θεμελιώδεις αξίες τόσο στην Ελλάδα όσο σε όλη την Ευρώπη».

«Η Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους υπήρξε μια πρωτοτυπία πανευρωπαϊκή, ήταν και είναι η πρώτη και η μόνη επιτροπή λογιστικού ελέγχου δημόσιου χρέους που ιδρύθηκε από θεσμικό φορέα, τη Βουλή, σε ευρωπαϊκή χώρα», προσέθεσε.

Μάλιστα, η κ. Κωνσταντοπούλου διεμήνυσε ότι οι εργασίες της Επιτροπής θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι η ίδια να παραδώσει στις 2 Οκτωβρίου στον επόμενο πρόεδρο της Βουλής. «Αυτό είναι το θεσμικό μου καθήκον» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ