«Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε για τη Δικαιοσύνη που είναι κλειδί της εύρυθμης κοινωνικής ζωής» δήλωσε ο καθηγητής Νομικής Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος επανήλθε την Πέμπτη στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, παραλαμβάνοντας από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός.

«Μέχρι τώρα δεν είχαμε πολλές δυνατότητες για δημιουργικό έργο λόγω της οικονομικής δυσκολίας, αλλά και του λίγου χρόνου ενόψει της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία» δήλωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Ξέρετε ότι έγινε η αρχή μιας προσπάθειας για βασικά ζητήματα της Δικαιοσύνης όπως είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς. Έγινε μια σημαντική κίνηση για την καταπολέμηση της διαφθοράς, στη Γαλλία, με την επίσκεψη εισαγγελέων που προώθησαν την υπόθεση Λαγκάρντ. Η επιτάχυνση της Δικαιοσύνης είναι το βασικό ζήτημα που τώρα πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα. Πρέπει να στήσουμε πιλοτικές δομές».

«Προτεραιότητά μας είναι, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, η καταπολέμηση της διαφθοράς» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης και σήμερα αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε ότι «θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του πρωθυπουργού και του ελληνικού λαού για μια Δικαιοσύνη ανεξάρτητη όσο γίνεται και με ανθρώπινο πρόσωπο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ