Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Στην καρδιά της θάλασσας»: H ιστορία του Μόμπι Ντικ ξανά στο φως

«Στην καρδιά της θάλασσας»: H ιστορία του Μόμπι Ντικ ξανά στο φως

Ελισάβετ Σταμοπούλου H θρυλική ιστορία του Μόμπι Ντικ του Χέρμαν Μέλβιλ, μεταφέρεται ξανά, μετά από 59 χρόνια, στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ. Η παντοδυναμία της φύσης, η βία που μπορεί να γεννήσει η θάλασσα, το στοιχείο του απρόσμενου, και ο τρόμος που συχνά έρχεται με τη διαπίστωση, εμπεδώνονται, ως ένα βαθμό, μέσα από […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

H θρυλική ιστορία του Μόμπι Ντικ του Χέρμαν Μέλβιλ, μεταφέρεται ξανά, μετά από 59 χρόνια, στη μεγάλη οθόνη σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ. Η παντοδυναμία της φύσης, η βία που μπορεί να γεννήσει η θάλασσα, το στοιχείο του απρόσμενου, και ο τρόμος που συχνά έρχεται με τη διαπίστωση, εμπεδώνονται, ως ένα βαθμό, μέσα από το έργο.

Η ηρεμία και η ευχαρίστηση μετουσιώνονται σε τραγωδία και θάνατο, με την ιστορία, η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, να συγκλονίζει. Στην ταινία, που θα κυκλοφορήσει από τις 31 Δεκεμβρίου στις ελληνικές αίθουσες, με τίτλο Στην καρδιά της θάλασσας, οι 21 ναυτικοί του φαλαινοθηρικού πλοίου The Essex ξεκινούν το 1820 για ένα μοιραίο ταξίδι στα πέρατα της γης, στο τέλος του οποίου κρύβεται η άνιση μάχη με μία γιγαντιαία φάλαινα.

Ο Κρις Χέμσγουορθ βρίσκεται στο πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας που βασίζεται στο βιβλίο του Ναθάνιελ Φίλμπρικ In the Heart of the Sea: The Tragedy of the Whaleship Essex, και το καστ απαρτίζεται από τους Μπέντζαμιν Γουόκερ, Τομ Χόλαντ, Σίλιαν Μέρφι, Μπεν Γουίσο, Μπρένταν Γκλίσον.

Η υπόθεση ξεπερνά τη φαντασία, όταν φέρνει κανείς στο μυαλό την ιστορία του «Μόμπι Ντικ». Μέσα από ένα συμβολικό πρίσμα αναδεικνύει την άνιση μάχη μεταξύ ανθρώπου και φύσης.

Πρόκειται για ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας με πεδίο δράσης τη θάλασσα. Θυμίζει κάτι από αρχαία τραγωδία, αλλά και από Όμηρο, ενώ παρακολουθώντας κανείς τη ναυτική αυτή περιπέτεια θα μπορούσε να σκεφτεί τις δοκιμασίες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος ο Οδυσσέας.

entertainment.in.gr

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024