Την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση παρουσιάζει η Porsche στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το εντυπωσιακό, σε σχεδίαση και χαρακτηριστικά, πρωτότυπο εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, η συνδυαστική απόδοση των οποίων ξεπερνά τους 600 ίππους.

Σύμφωνα με την Porsche, το Mission E Concept επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα 3,5 δευτερόλεπτα, όταν η αυτονομία που του χαρίζουν οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

Χάρη σε ένα πρωτοποριακό σύστημα φόρτισης 800 volt, σε μόλις 15 λεπτά το Mission E θα αποθηκεύει στις μπαταρίες του ενέργεια που θα του επιτρέπουν να καλύπτει απόσταση 400 χιλιομέτρων.

Εκτός από το φουτουριστικό ηλεκτροκίνητο Mission E Concept και τους 600 –και πλέον- ηλεκτρικούς ίππους του, το περίπτερο της Porsche φιλοξενεί στην Φρανκφούρτη και την σαφώς πιο «ρεαλιστική» ανανεωμένη 911 Carrera –στις εκδόσεις Carrera, Carrera S και Cabriolet- με επίκεντρο της ανανέωσης, την στροφή της στους turbo κινητήρες.

Η 911 Carrera εξοπλίζεται με ένα διπλά υπερτροφοδοτούμενο εξακύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων ο οποίος αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό μεγαλύτερο των 3,4 λίτρων προσφέροντας 20 επιπλέον ίππους. Στην περίπτωση της «απλής» 911 Carrera o νέος κινητήρας αποδίδει 370 ίππους και 450 Nm ροπής ενώ στην Carrera S, η ισχύς διαμορφώνεται σε 420 ίππους και 500 Nm ροπής.

Σε συνδυασμό με το κιβώτιο PDK και το προαιρετικό Sport Chrono Package η 911 Carrera επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα ενώ η S σε 3,9 δευτερόλεπτα, μεγέθη βελτιωμένα κατά 2/10 του δευτερολέπτου σε σχέση με τις μέχρι σήμερα γνωστές αντίστοιχες εκδοχές του εμβληματικού sportscar. Αυξημένη είναι και η μέγιστη ταχύτητα η οποία διαμορφώνεται σε 308 χλμ./ώρα.

Όσο για το λόγο της αλλαγής, αν και ο νέος turbo κινητήρας αυξάνει τη διαθέσιμη ισχύ κατά 20 ίππους, η ανανεωμένη Porsche 911 προσφέρει και 12% περισσότερη οικονομία σε σχέση με τις μέχρι σήμερα γνωστές αντίστοιχες εκδοχές της με την 911 Carrera S σε συνδυασμό με το κιβώτιο PDK να απαιτεί 1,0 λίτρο καυσίμου λιγότερο με το μέγεθος της μέσης κατανάλωσης να διαμορφώνεται σε 7,7 λίτρα/100 χλμ.

auto.in.gr