Την πρώτη του εκθεσιακή εμφάνιση στην Φρανκφούρτη πραγματοποιεί και η νέα 11η γενιά του Astra. Εκτός από τη δυναμικότερη εμφάνιση και τις οριακά μικρότερες διαστάσεις του το νέο Astra, με τη συνδρομή μιας νέας αρχιτεκτονικής περιορίζει το βάρος από 120 έως 200 κιλά, αναλόγως την έκδοση, υποσχόμενο παράλληλα και περισσότερη ευρυχωρία στο θάλαμο επιβατών.

Στο επίκεντρο της νέας γενιάς του γερμανικού μοντέλου βρίσκεται η τεχνολογία και η πρόθεσή της Opel να δώσει έναν πιο upmarket χαρακτήρα. Έτσι, το νέο Astra εξοπλίζεται με τα έξυπνα φωτιστικά σώματα Intellilux LED matrix τα οποία αποτελούν πρωτιά για την κατηγορία. Τα νέα φώτα με τη συνδρομή μιας κάμερας ρυθμίζονται αυτόματα, χωρίς να τυφλώνουν τους οδηγούς σε αντίθετη πορεία και προσφέροντας την μέγιστη δυνατή ορατότητα.

Στο ίδιο upmarket μήκος κύματος, στον εξοπλισμό άνεσης του νέου Astra συμπεριλαμβάνονται νέα εργονομικά καθίσματα με 18 ρυθμίσεις θέσης τα οποία διαθέτουν σύστημα θέρμανσης, ψύξης και μασάζ, ενώ, διατίθεται η δυνατότητα επιλογής και θερμαινόμενων πίσω καθισμάτων. Παράλληλα στις δυνατότητες του infotainment που φιλοξενείται σε οθόνη αφής οκτώ ιντσών συγκαταλέγεται η παροχή δικττύου 4G LTE. Wi-Fi και συμβατότητα με smartphone Android και iOS.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, η γκάμα εκδόσεων θα ξεκινά με το 1,6 λίτρων CDTI diesel μοτέρ με 95 ίππους ενώ τη βασική βενζινοκίνητη έκδοση θα εξοπλίζει ο τρικύλινδρος 1,0 λίτρου ECOTEC με 105 ίππους. Το παρών δίνει και ένας νέος τετρακύλινδρος κινητήρας από αλουμίνιο με χωρητικότητα 1,4 λίτρων και ο οποίος αποδίδει 145 ίππους και 250 Nm ροπής.

auto.in.gr