Με αυξημένη κατά 25% αυτονομία κίνησης επιστρέφει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Nissan Leaf στην ευρωπαϊκή αγορά μετά και το σύντομο πέρασμα που πραγματοποιεί από τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Η αύξηση της αυτονομίας στα 250 χιλιόμετρα κατά κύριο λόγο οφείλεται στην αύξηση του μεγέθους-χωρητικότητας των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας ιόντων-λιθίου από τα 24 kWh στα 30 kWh.

Κατά 21 κιλά αυξήθηκε και το βάρος του αυτοκινήτου, ενώ και η τιμή του αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση της τάξης των 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον C. Ghosn, μέσα στο 2017 αναμένεται η δεύτερη γενιά του Leaf, η οποία θα διαθέτει αυτονομία 400 χιλιομέτρων.

Το παρών στη γερμανική έκθεση δίνει και η ευρωπαϊκή εκδοχή του νέου Navara που φιλοδοξεί να συνεχίσει την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της Nissan στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων και ειδικότερα των pick-up.

To νέο Navara έρχεται με έναν κινητήρα diesel 2,3 λίτρων που υπόσχεται αυξημένη κατά 24% αποδοτικότητα στις εκδόσεις ισχύος των 160 και των 190 ίππων στις οποίες θα προσφέρεται.

Το ιαπωνικό pick-up θα διατίθεται σε δικίνητες αλλά και σε τετρακίνητες εκδόσεις με τον υποψήφιο αγοραστή να καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε ένα μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων και σε ένα αυτόματο επτά σχέσεων.

Ξεχωριστή θέση στον εκθεσιακό χώρο της Nissan κατέχει το φουτουριστικό πρωτότυπο Gripz, το οποίο κατά πολλούς πρόκειται να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποίο θα εξελιχθεί ο διάδοχος του μέχρι σήμερα γνωστού Juke.

auto.in.gr