Δύο αυτοκίνητα σε ένα αποτελεί το φουτουριστικό πρωτότυπο της Mercedes-Benz που η γερμανική φίρμα αποκάλυψε στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Το Intelligent Aerodynamic Automobile αποτελεί έναν παγκόσμιο πρωταθλητή της αεροδυναμικής, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,19 cd και ένα τετράθυρο coupe που κερδίζει τις εντυπώσεις με τον ιδιαίτερα ελκυστικό σχεδιασμό του.

Με μήκος που ξεπερνά τα 5 μέτρα, το Concept IAA διαθέτει πλήθος ενεργών αεροδυναμικών στοιχείων, τα οποία προσαρμόζονται στην ταχύτητα κίνησης ώστε να περιορίσουν περαιτέρω την αντίσταση του αέρα.

Η διαδικασία αυτή ενεργοποιείται αυτόματα μόλις η ταχύτητα κίνησης ξεπεράσει τα 80 χλμ./ώρα ή εναλλακτικά με το πάτημα ενός διακόπτη.

Την κίνηση του Concept IAA αναλαμβάνει ένα plug-in  υβριδικό σύνολο το οποίο αποδίδει συνδυαστικά 279 ίππους που του επιτρέπει να φτάνει έως και τα 250 χλμ./ώρα και να καλύπτει με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας 62 χιλιόμετρα.

Μετά από 44 χρόνια απουσίας, η S-Class Cabrio επιστρέφει στην γκάμα της Mercedes-Benz πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της στο «floor» της Φρανκφούρτης.

Η S-Class Cabrio έχει μοιράζεται την πλειονότητα των στοιχείων της με την Coupe, αντικαθιστώντας την σταθερή μεταλλική της οροφή με μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή αποτελούμενη από τρία στρώματα για καλύτερη ηχομόνωση η οποία μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει σε χρόνο 20 δευτερολέπτων σε ταχύτητες έως 60 χλμ./ώρα.

Πιστή στις συνήθειες της και στις περγαμηνές της S-Class, η Mercedes-Benz λανσάρει με την ανοιχτή εκδοχή της ναυαρχίδας της το νέο έξυπνο αυτόματο σύστημα κλιματισμού Thermotronic το οποίο υπόσχεται να προσφέρει στους επιβαίνοντες ένα φιλόξενο περιβάλλον ακόμα και όταν η οροφή είναι ανοιχτή.

Οι διαθέσιμες εκδόσεις της ανοιχτής γερμανικής ναυαρχίδας ξεκινούν με την S 500 η οποία εξοπλίζεται από δίπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 ο οποίος αποδίδει 455 ίππους ενώ όσοι αναζητούν κάτι ακόμα επιβλητικότερο θα μπορούν να επιλέξουν μία από τις εκδόσεις με την υπογραφή του Affalterbach, S 63 AMG και S 63 AMG 4Matic με twin-turbo V8 με χωρητικότητα 5,5 λίτρων, απόδοση 585 ίππων και 900 Nm ροπής.

Το παρών στην 66η γερμανική έκθεση σε παγκόσμια εκθεσιακή πρώτη δίνει και η C-Class Coupe η οποία ακολουθεί το σχεδιαστικό παράδειγμα της S-Class Coupe προβάλλοντας ένα μείγμα δυναμισμού και πολυτέλειας.

Εκτός από το δυναμικό σχεδιασμό, η νέα C-Class Coupe έχει κατά 8,0 εκατοστά μεγαλύτερο μεταξόνιο, κατά 9,5 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος και κατά 4,0 εκ. αυξημένο πλάτος σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά προσφέροντας περισσότερη ευρυχωρία και άνεση, ενώ και με δεδομένη την συγγένεια των προδιαγραφών της με τις υπόλοιπες εκδόσεις της C-Class, είναι και ελαφρύτερη.

Η γκάμα εκδόσεων αντικατοπτρίζει αυτή της C-Class Sedan ξεκινώντας με την C 180 η οποία εξοπλίζεται με τον κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων με απόδοση 156 ίππους ενώ την σκυτάλη παίρνει η C 200 με δίλιτρο κινητήρα 184 ίππων. Ο ίδιος κινητήρας εξοπλίζει τόσο την C 250 σε ισχυρότερη εκδοχή απόδοσης 211 ίππων αλλά και την C 300 όπου αποδίδει 245 ίππους. Εφαλτήριο για τις diesel επιλογές αποτελεί η C 220 d με μοτέρ 2,1 λίτρων απόδοσης 170 ίππων ενώ ο ίδιος κινητήρας εξοπλίζει και την C 250 d σε εκδοχή ισχύος 204 ίππων.

Στην κορυφή –και- της C-Class Coupe οι εκδόσεις με την υπογραφή του Affalterbach, Mercedes-AMG C 63 Coupe και Coupe S με V8 4,0 λίτρων με 476 και 510 ίππους αντίστοιχα και τις γνώριμες «καταιγιστικές» προδιαγραφές του βελτιωτικού οίκου των Γερμανών.

auto.in.gr