Τη νέα, τέταρτη γενιά του Sportage παρουσιάζει η ΚΙΑ στην Φρανκφούρτη το οποίο θα λανσαριστεί από τις αρχές της επόμενης χρονιάς σε απλή και στην ακριβότερη και διαφοροποιημένη εξοπλιστικά και τεχνολογικά GT Line.

Η νέα σχεδίαση του κορεατικού crossover εκτός από την νέα εμφάνιση του εξασφαλίζει και μεγαλύτερες διαστάσεις. Το νέο Sportage διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο το οποίο φτάνει τα 2,67 ενώ το συνολικό το του μήκος είναι επίσης αυξημένο κατά 4,0 εκατοστά φτάνοντας τα 4,48 μ. Με αυτό δεδομένο τo Sportage υπόσχεται μεγαλύτερη ευρυχωρία στο εσωτερικό αλλά και αυξημένο όγκο στο διαμέρισμα αποσκευών το οποίο αυξάνεται από τα 465 στα 503 λίτρα.

Το νέο Sportage θα διατεθεί με δύο κινητήρες βενζίνης και δύο πετρελαίου με ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,6 λίτρων με 132 ίππους και 161 ίππους.

Ο ίδιος κινητήρας διατίθεται και σε υπερτροφοδοτούμενη έκδοση αποδίδοντας 177 ίππους και 265 Nm ροπής εξοπλίζοντας αποκλειστικά την έκδοση GT Line. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση εκτός από τον πιο περιπετειώδη σχεδιαστικά χαρακτήρα της διαθέτει μια πιο σφιχτή ανάρτηση και ένα αναβαθμισμένο σύστημα υποβοήθησης για το τιμόνι.

Στις diesel επιλογές συγκαταλέγονται ένα μοτέρ 1,7 λίτρων με 115 ίππους και ένας δίλιτρος με 136 ίππους. Οι κινητήρες μπορούν να συνδυαστούν με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Τις προδιαγραφές του νέου Sportage συμπληρώνει ένα νέο ηχοσύστημα JBL, θερμαινόμενα καθίσματα και μια ευρεία γκάμα συστημάτων ασφαλείας, μεταξύ των οποίων, σύστημα προειδοποίησης και αποφυγής σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας και σύστημα «επιτήρησης» και ειδοποίησης για τις τυφλές γωνίες.

Το παρών στο κορεατικό περίπτερο δίνει και η ευρωπαϊκή εκδοχή του Optima το οποίο παρουσιάζεται στην κορυφαία GT έκδοσή του που εξοπλίζετια με δίλιτρο turbo κινητήρα άμεσου ψεκασμού με ισχύ 245 ίππων και 353 Nm ροπής.

auto.in.gr