Μια φιλική προς τους ποδηλάτες πρωτότυπη εκδοχή του Civic Tourer παρουσιάζει η Honda στην έκθεση της Φρανκφούρτης και η οποία φιλοξενεί ένα ειδικά σχεδιασμένο μηχανισμό με βραχίονα στο πίσω μέρος ο οποίος φιλοδοξεί να καταστήσει ευκολότερη την μεταφορά ποδηλάτων.

Εκτός από τον ειδικό μηχανισμό για την μεταφορά ποδηλάτων στο χωρητικότητας 1.668 λίτρων πορτ μπαγκάζ τoυ Civic Tourer Active Life, η Honda το έχει εξοπλίσει και με μια σειρά άλλων ποδηλατικών gadget από τρόμπες, εργαλεία ειδικό φωτισμό για επισκευές το βράδυ έως το ειδικά την ειδικά διαμορφωμένη μπαγκαζιέρα στην οροφή η οποία εφοδιάζεται με κράνη, φόρμες, ποδηλατικά παπούτσια και ό,τι ενδεχομένως θα χρειαστεί κανείς ξεκινώντας για το… γύρο της Γαλλίας.

Την παρουσία της Honda στη γερμανική μπιενάλε συμπληρώνει το Project 2&4, ένα τετράτροχο πρωτότυπο το οποίο θυμίζει κάτι μεταξύ kart και Caterham και υπόσχεται την ελευθερία μιας μοτοσικλέτας και την χρηστική ευελιξία ενός αυτοκινήτου και το οποίο εξελίχθηκε στο πλαίσιο ενός είδους άτυπου διαγωνισμού μεταξύ των κέντρων σχεδιασμού της Honda.

Εμπνευσμένο από το μονοθέσιο της F1, RA272, το οποίο αγωνιζόταν το 1965, το Project 2&4 έχει βάρος μόλις 405 κιλά και εξοπλίζεται με τον τετράχρονο κινητήρα των 999 κ.εκ. της Honda από το ΜotoGP που αποδίδει 215 ίππους και 118 Nm ροπής, σε συνδυασμό με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

auto.in.gr