Την plug-in υβριδική εκδοχή της υποδέχεται η Σειρά 2 Αctive Tourer με αφετηρία την έκθεση της Φρανκφούρτης.

Η 225xe, όπως ονομάζεται, συνδυάζει ένα τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρου απόδοσης 136 ίππων με ηλεκτρικό μοτέρ, προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 224 ίππων και 385 Nm ροπής.

Η κίνηση στην 225xe, ανάλογα τους εν λειτουργία κινητήρες και την αντίστοιχη επιλογή του οδηγού μπορεί να μεταδοθεί στους μπροστινούς, στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Σε επίπεδο επιδόσεων η 225xe επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα, έχει μέγιστη ταχύτητα 202 χλμ./ώρα ενώ σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητά της, περιορίζει την μέση κατανάλωση καυσίμου σε 2,1 λίτρα/100 χλμ. και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 46 γρ./χλμ. Επιπλέον, προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 41 χλμ. σε ταχύτητες έως και 125 χλμ./ώρα.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου 7,7 kWh με τις οποίες εξοπλίζεται μπορούν να επαναφορτιστούν σε τρεις ώρες και 15 λεπτά σε οικιακό δίκτυο ή σε δύο ώρες και 15 λεπτά με την επιλογή του συστήματος ταχείας φόρτισης της BMW iWallbox.

Plug-in υβριδική έκδοση με αφετηρία τη γερμανική μπιενάλε αποκτά και η ΒΜW Σειρά 3. Η 330e plug-in hybrid αξιοποιεί ένα δίλιτρο turbo κινητήρα με 184 ίππους και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 88 ίππων προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 225 ίππων και 420 Nm ροπής.

Η plug-in υβριδική 3άρα επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα, έχει μέγιστη ταχύτητα 225 χλμ./ώρα ενώ υπόσχεται τιμή μέσης κατανάλωσης καυσίμου 1,9 λίτρα/100 χλμ και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που ξεκινούν από τα 44 γρ./χλμ.

Τις προδιαγραφές της συμπληρώνει η δυνατότητα κίνησης με αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια για 40 χλμ. σε ταχύτητες έως και 120 χλμ./ώρα και συνδυαστική αυτονομία 600 χλμ.

Την πληθωρική παρουσία της BMW στη γερμανική μπιενάλε συμπληρώνει η νέα γενιά της Σειράς 7 η οποία υπόσχεται να συνδυάσει τα τυπικά χαρακτηριστικά δυναμισμού της βαυαρικής φίρμας με την πολυτέλεια και την άνεση που απαιτεί η κατηγορία.

Διαθέσιμη και σε εκδόσεις με μεγαλύτερο μεταξόνιο, η βαυαρική λιμουζίνα διαθέτει στον εξοπλισμό της μια ατελείωτη λίστα επιλογών μεταξύ των οποίων τα καθίσματα με λειτουργίες ψύξης, θέρμανσης και μασάζ, σύστημα ιονισμού και… αρωματισμού του αέρα που κυκλοφορεί στο θάλαμο επιβατών, ταμπλέτες για τα πίσω καθίσματα, πανοραμική ηλιοροφή και ηχοσύστημα Bowers & Wilkins.

Στο βασικό εξοπλισμό της συγκαταλέγεται σύστημα αερανάρτησης και για τους τέσσερις σε συνδυασμό με ενεργά αμορτισέρ. Επίσης διατίθεται ως επιλογή σύστημα που συνδυάζει πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης και τις κάμερες περιμετρικά του αμαξώματος αναλαμβάνοντας να παραμετροποιεί τις ρυθμίσεις της ανάρτησης και τις κλίσεις του αμαξώματος αναλόγως με την μορφολογία της ασφάλτου και τη διαδρομή.

Η νέα 7άρα θα είναι διαθέσιμη σε βενζινοκίνητες με εξακύλινδρους και V8 κινητήρες χωρητικότητας 3,0 και 4,4 λίτρων με απόδοση 326 και 450 ίππων αντίστοιχα. Την μοναδική πετρελαιοκίνητη επιλογή θα εξοπλίζει εξακύλινδρος diesel 3,0 λίτρων με 265 ίππους ενώ στην γκάμα προστίθεται και plug-in υβριδική έκδοση η οποία συνδυάζει δίλιτρο βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδοντας συνολικά 326 ίππους και προσφέροντας περισσότερη αποδοτικότητα.

auto.in.gr