Στις πληθωρικότερες παρουσίες της γερμανικής μπιενάλε συγκαταλέγεται και το πρώτο SUV της Bentley, Bentayga το οποίο φιλοδοξεί να μεταφέρει τις αξίες πολυτέλειας, άνεσης και αποκλειστικότητας της φίρμας σε μια νέα, για αυτήν, κατηγορία.

Το Bentayga φέρει επιρροές από το αμφιλεγόμενης αισθητικής concept EXP 9F αλλά «δανείζεται» την όψη από τις Continental GT και Flying Spur ενώ κυρίαρχα στοιχεία στην εικόνα του είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τα τυπικά SUV στοιχεία όπως οι ράγες οροφής και τα προστατευτικά από αλουμίνιο.

Το βρετανικό SUV θα διατεθεί σε πενταθέσια και τετραθέσια διάταξη προσφέροντας μια σειρά εξοπλιστικών στοιχείων όπως π.χ. τα καθίσματα τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα 22 ρυθμίσεων και παρέχουν λειτουργίες… ψύξης, θέρμανσης και μασάζ.

Στην «καρδιά» του βρίσκεται ένας twin turbo W12 χωρητικότητας 6,0 λίτρων με απόδοση 608 ίππους και 900 Nm ροπής ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση.

Ο συνδυασμός αυτός επιτρέπει στο SUV της Bentley να επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα σε 4,0 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά σε 301 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία το Bentayga απαιτεί 12,8 λίτρα/100 χλμ. ενώ εκλύει στην ατμόσφαιρα 292 γρ./χλμ. μεγέθη σχετικά «συγκρατημένα» τηρουμένων των αναλογιών.

Και μια λεπτομέρεια αντάξια της κατηγορίας: στις εξοπλιστικές προδιαγραφές του πρώτου SUV της Bentley, Bentayga συγκαταλέγεται ένα kit για πικνίκ πολυτελείας που αποτελείται από ψυγείο για σαμπάνιες, ασημένια μαχαιροπήρουνα κολονάτα ποτήρια και τα λοιπά χρειώδη που περιλαμβάνονται σε ένα σετ ειδικά σχεδιασμένες βαλίτσες στο πορτ μπαγκάζ.

auto.in.gr