Πάνος Βασιλάκης

Με τις παραστάσεις που αγαπήθηκαν πολύ από μικρούς και μεγάλους («Μήλα ζάχαρη κανέλα» για 9η συνεχόμενη χρονιά, ο «Μάρκος ο γάτος» για 7η συνεχόμενη χρονιά) η παιδική σκηνή του Φούρνου επανέρχεται για μία ακόμα χρονιά με στόχο να διασκεδάσει, να ψυχαγωγήσει και να προσφέρει στους μικρούς της φίλους μία πρώτη επαφή με το θέατρο.

Από 17 Σεπτεμβρίου έως 30 Απριλίου

 • Μήλα Ζάχαρη Κανέλα (9η χρονιά)

  Το έργο «Μήλα Ζάχαρη Κανέλλα» απευθύνεται σε μικρά παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 5,5 ετών, είναι διαδραστικό και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της  ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη  και τη δύναμη της αισιοδοξίας.

  Παράσταση με δύο ηθοποιούς κούκλες  και ενεργό συμμετοχή των παιδιών. Ένα διαδραστικό παραμύθι  για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο .

  Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια ! Τι να κάνει;  Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει  μια διαδρομή  όπου  έρχεται  σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι όταν θέλουμε πολύ κάτι μπορούμε να το καταφέρουμε.

  Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

  Επιμέλεια-Διασκευή: Ελεάννα Σαντοριναίου
  Προσαρμογή διαλόγων: Ευγενία Μαραγκού
  Σκηνογραφία  Κούκλες: Άννα Σαντοριναίου
  Σκηνικά: Ευγένιος Αρβανιτάκης
  Μουσική πρωτότυπη:  ABC (Alternative Blues Company)
  Φωτισμοί: Θέμος Σβορώνος

  Διάρκεια της παράστασης: 50′
  Τιμή εισιτηρίου: 8€
  Κάθε Σάββατο στις 11:30 και Κυριακή στις 17:30

  • Μάρκος ο Γάτος (7η χρονιά)

  Πρόκειται για ένα έργο ειδικά γραμμένο για τον Φούρνο και απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών.

  Με μηνύματα για την ευαίσθητη σχέση γονιού με παιδί ειδικά μετά τον ερχομό ενός μικρού αδελφού, με την συμμετοχή όλων των παιδιών που παρακολουθούν την παράσταση με πολύ χιούμορ μουσική κούκλες και δύο ηθοποιούς, το έργο προσφέρει τρυφερές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους.

  Ο Μάρκος είναι ένας ευτυχισμένος φοβερός και τρομερός γάτος. Ζει σε ένα σπιτάκι μαζί με την αφεντικίνα του την κυρία-Φλώρα. Δεν έχει παράπονο για τίποτα. Όμως, όλα στη ζωή του αλλάζουν όταν η κυρία-Φλώρα βρίσκει ένα μικρό σκυλάκι έξω από την πόρτα του σπιτιού της & αποφασίζει να το κρατήσει. Ο Μάρκος φοβάται ότι μέρα με τη μέρα χάνει την αφεντικίνα του, η οποία πλέον φροντίζει και το σκυλάκι. Για να την ξανακερδίσει προσπαθεί να αλλάξει τον εαυτό του και να γίνει κάτι καλύτερο από αυτό που είναι.

  Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

  Κείμενο-σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου
  Σκηνογραφία: Αντώνης Νομικός
  Κούκλες-Επιμέλεια Κοστουμιών: Άννα Σαντοριναίου
  Μουσική πρωτότυπη: ABC (Alternative Blues Company)
  Φωτιστική επιμέλεια: Πολυδεύκης Κιρλίδης
  Παραγωγή: Θέατρο Φούρνος

  Διάρκεια παράστασης 55′
  Τιμή εισιτηρίου: 8€
  Κάθε Σάββατο στις 17:30

  Θέατρο Φούρνος
  Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα
  2106460748 & 2106470069
  [email protected]
  www.fournos-culture.gr

  entertainment.in.gr