Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλήψεις για κλοπή 1.200 MacBook στις ΗΠΑ

Συλλήψεις για κλοπή 1.200 MacBook στις ΗΠΑ

Την Τετάρτη, ο Τόνι θα πήγαινε να φορτώσει 1200 MacBook από τον προμηθευτή στην Μασσαχουσέττη για να τα μεταφέρει σε δύο δημόσια σχολεία στο Νιου Τζέρσεϊ. Μαζί του, θα διήνυε την απόσταση των 500 περίπου χιλιομέτρων, ο αδελφός του, Τίτο.

Την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014, ο Τόνι θα πήγαινε να φορτώσει 1200 MacBook από τον προμηθευτή στην Μασσαχουσέττη για να τα μεταφέρει σε δύο δημόσια σχολεία στο Νιου Τζέρσεϊ. Μαζί του, θα διάνυε την απόσταση των 430 περίπου χιλιομέτρων, ο αδελφός του, Τίτο. Στο δρόμο, ο Τίτο είπε στον Τόνι πόσο πουλιέται κάθε ένα από αυτά τα μηχανάκια που κουβαλούσαν με το φορτηγό τους. Όλα μαζί, ξεπερνούσαν το 1 εκατομμύριο δολάρια.

Η ιδέα ήταν απλή και την έθεσαν αμέσως σε εφαρμογή. Φόρτωσαν τους MacBook, έφυγαν για το Νιου Τζέρσεϊ. Την επόμενη ημέρα, ο Τίτο κάλεσε την αστυνομία από τα μέσα της διαδρομής στο Γιόρκσαϊρ, για να καταγγείλει την κλοπή του φορτηγού την ώρα που εκείνος και ο συνοδηγός του ξαποστούσαν για λίγο. Ο Τίτο ισχυρίστηκε μάλιστα πως, είχε ήδη εντοπίσει το φορτηγό του -σε ένα απομακρυσμένο πάρκινγκ στο Ντάνμπερι στο Κονέκτικατ.

Οι αστυνομικοί όμως δεν τον πίστεψαν. Το ιστορικό στο οποίο καταγράφονται οι διαδοχικές θέσεις του κινητού του οδηγού δεν συμφωνούν με την μαρτυρία του. Σπασμένα γυαλιά από το τζάμι της πόρτας στο φορτηγό βρέθηκαν στο πάρκινγκ όπου ήταν εγκαταλελειμμένο το άδειο πλέον φορτηγό, όχι στο πάρκινγκ από το οποίο υποτίθεται ότι κλάπηκε. Το φορτηγό στον χώρο στάθμευσης όπου εντοπίστηκε από τον Τίτο, δεν ήταν ορατό από τον παρακείμενο δρόμο που ισχυρίστηκε ότι πέρασε και το εντόπισε. Λήψη που έγινε στο Γιορκσάιρ από κάμερες παρακολούθησης στον χώρο στάθμευσης δείχνει πότε έφυγε (φορτωμένο) και πότε επέστρεψε (άδειο) το φορτηγό. Χρόνος αρκετός για να οδηγήσουν, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε φιλικό σπίτι, να ξεφορτώσουν 1200 MacBook και να επιστρέψουν. Το φιλικό αυτό πρόσωπο με έναν συνάδελφό του, διέθεσαν αντί πολύ χαμηλού σχετικά τιμήματος μερικές ντουζίνες MacBook, διαπίστωσε το FBI.

Οι κατηγορίες αυτές -που περιλαμβάνουν την συνωμοσία, την κλοπή, την μεταφορά κλοπιμαίων, την κατοχή και πώληση κλοπιμαίων- θα κριθούν από την Δικαιοσύνη, με τέσσερις κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 5 έως και 10 χρόνια.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024