Με ένα διασκεδαστικό τρόπο μέσα από ζωηρές και όμορφες εικόνες, ευφάνταστους στίχους και γλυκές μελωδίες, οι μικροί μας φίλοι έχουν την ευκαιρία να μπουν στο μαγικό κόσμο των αριθμών και των γραμμάτων, με όχημα τα δυο νέα βιβλία που έρχονται από τις εκδόσεις Διάπλαση.

Ο λόγος για τα βιβλία Μουσικό Αριθμητάρι και Μουσικό Αλφαβητάρι των Κέλλυς Σταμουλάκη-Πηνελόπης Κολοκοτσά τα οποία θα βρείτε στα βιβλιοπωλεία από τις 14 Σεπτεμβρίου.

Το Μουσικό Αριθμητάρι είναι ένα βιβλίο με 12 τραγούδια για τους αριθμούς που συνοδεύεται από CD με τις ερμηνείες γνωστών καλλιτεχνών, ενώ το Μουσικό Αλφαβητάρι συνοδεύεται από CD με 25 τραγούδια – ένα για κάθε γράμμα της αλφαβήτας.

Έτσι, τα παιδιά ανακαλύπτουν αριθμούς και λέξεις με τρόπο διασκεδαστικό και παιχνιδιάρικο.

Οι καλλιτέχνες που ερμηνεύουν τα τραγούδια (σε μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα) των CD που θα βρείτε μαζί με τα βιβλία είναι οι: Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη, Τζούλι Μασίνο και Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης

Την εικονογράφηση επιμελείται η Βίλλυ Καραμπατζιά.

Οι αριθμοί τρελάθηκαν και στο παιχνίδι μπαίνουν,
Μικρούς, μεγάλους και παιδιά μαζί τους παρασέρνουν.
Απ’ το μηδέν το στρογγυλό στο δέκα θε να φτάσουν
Και όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεράσουν.

Το άλφα κάνει την αρχή, τραγούδι θ’ αρχινήσει.
Το βήτα το ακολουθεί, βασίλεια θα χτίσει.
Μέχρι το ωμέγα έφτασε αυτό το αλφαβητάρι
Και τα παιδιά θα γίνουνε της γνώσης το καμάρι.

entertainment.in.gr