Μια απόφαση που ίσως αποδειχθεί καθοριστική για το μέλλον του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ καλείται να πάρει αυτή την εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Η FIA πρόκειται να εξετάσει στο Παρίσι την πιθανότητα πραγματοποίησης ενός αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ στην Κίνα και το ενδεχόμενο ένταξής του στο «καλεντάρι» της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Ο αγώνας που για την ώρα αποτελεί «κομμάτι» του κινεζικού πρωταθλήματος πραγματοποιείται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από το Πεκίνο σε δρόμους που καλύπτονται είτε από άσφαλτο είτε από τσιμέντο.

Ο τρεις φορές νικητής του βρετανικού πρωταθλήματος ράλλυ, Μark Higgins, ο οποίος συμμετείχε στον Ράλλυ Beijing Huairou που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες τερματίζοντας δεύτερος, πίσω από τον πρώην οδηγό του WRC C. Attikison, δήλωσε σχετικά:

«Οι ειδικές διαδρομές είναι καλές και η οργάνωση στην Κίνα έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό. Υπήρξαν κάποια ζητήματα ασφαλείας, οι ειδικές διαδρομές θα έπρεπε να έχουν «κλείσει» τελείως».

Παρών στον κινεζικό αγώνα ήταν και ο Διευθυντής Αγώνων Ράλλυ της FIA, J. Mahonen, η έκθεση του οποίου αναμένεται να αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα παρθεί η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής.

«H Κίνα έχει πολλά να προσφέρει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, έχω συμμετάσχει σε δύο αγώνες εκεί, διαθέτουν εκπληκτικές διαδρομές που αποτελούν πραγματική πρόκληση».

«Υπάρχει ενθουσιασμός για την επιστροφή της Κίνας στο WRC και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και τα μέσα ώστε να γίνει η δουλειά σωστά».

«Το σπορ αναπτύσσεται σε αυτό το κομμάτι του πλανήτη και είναι μια φανταστική ευκαιρία για τα ράλλυ να συστηθούν μπροστά σε 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους της ίδιας εθνικότητας», δήλωσε με τη σειρά του ο S. Loudon, συνοδηγός του A. McRae.

auto.in.gr