Η γερμανική φίρμα έκανε τα αποκαλυπτήρια της ανοιχτής εκδοχής του fortwο το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης στις 15 Σεπτεμβρίου.

Έχοντας ως αφετηρία το fortwo και τηρώντας τις παραδόσεις της φίρμας, το fortwo cabrio υιοθετεί μια ηλεκτρική αναδιπλούμενη οροφή η οποία μπορεί να ανοίξει σε 12 δευτερόλεπτα.

Για τις ανάγκες της υφασμάτινης οροφής, η δεύτερη κολώνα έχει περιορίσει το μέγεθος της ενώ λίγο διαφορετική είναι και η σχεδίαση του tridion cell.

Η οροφή θα είναι διαθέσιμη σε τρία διαφορετικά χρώματα –μαύρο, denim και κόκκινο- περιλαμβάνει ως μέρος της το πίσω τζάμι ενώ, υπάρχει και η δυνατότητα αφαίρεσης για τις μπάρες οροφής που μπορούν να αποθηκευτούν στο πορτ μπαγκάζ.

Σύμφωνα με την smart το fortwo διαθέτει 15% βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη έκδοση χάρη σε μια σειρά προσθήκες όπως η ενίσχυση με ατσάλι σε τμήματα του πλαισίου και στις κολώνες.

Το fortwo cabrio θα είναι διαθέσιμο με δύο τρικύλινδρους κινητήρες 71 και 90 ίππους σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων ή το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη twinamic.

auto.in.gr