Γεννημένος στις 9 Απριλίου του 1971, ο Jack Villeneuve έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τους πιλότους της F1 που συνεχίζουν την αγωνιστική τους καριέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E.

Σε ηλικία 44 ετών και παρά το γεγονός ότι από το βιογραφικό του δεν λείπουν οι διακρίσεις, ο J. Villeneuve δηλώνει ενθουσιασμένος με την προοπτική συμμετοχής του σε μια διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς.

«Αισθάνομαι ότι επιστρέφω στις ρίζες μου. Ξεκίνησα την καριέρα μου με μονοθέσια και νιώθω καλά που επιστρέφω σε αυτά».

«Αλλά κυρίως είναι ωραία που θα αγωνίζομαι και πάλι σε διεθνές επίπεδο, ανυπομονώ για την έναρξη μιας πλήρους σεζόν και όχι για τη διεξαγωγή ενός μεμονωμένου αγώνα».

«Λατρεύω τους αγώνες σε σιρκουί πόλης – είναι απαιτητικοί με ανωμαλίες που κάνουν την οδήγηση πιο δύσκολη αλλά και πιο απολαυστική», δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1, θέτοντας παράλληλα και τους στόχους για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

«Όλοι θα έχουν ένα νέο κινητήριο σύνολο και εμείς πιστεύουμε ότι διαθέτουμε κάτι πρωτοποριακό. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει ποιος θα καταφέρει να είναι ανταγωνιστικός, ωστόσο ο στόχος μου είναι να βρίσκομαι ανάμεσα στους πρώτους».

«Θα είναι ωραίο να επιστρέψω στις νίκες – αυτός είναι ο λόγος που εξακολουθώ να αγωνίζομαι», πρόσθεσε ο 44χρονος Καναδός.

auto.in.gr