Νικητής στέφτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ο J. Latvala στο Ράλλυ Φιλανδίας. Ο Φιλανδός οδηγός της VW βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης από την πρώτη κιόλας ημέρα του αγώνα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αποκτήσει προβάδισμα ασφαλείας από τον δεύτερο S. Ogier.

Καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα αποδείχθηκε το δεύτερο σκέλος του, στο οποίο ο J. Latvala εξασφάλισε έναν αέρα 13,2 δευτερολέπτων, εκμεταλλευόμενος και την επαφή που είχε ο S. Ogier με μια πέτρα.

Μάλιστα η απόσταση του J. Latvala από τον ομόσταυλό του μεγάλωσε, καθώς ο Φιλανδός κέρδισε τη μία από τις δύο ειδικές διαδρομές που περιελάμβανε το τρίτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα.

Μετά και την εγκατάλειψη του K. Meeke, o S. Ogier έμεινε μόνος στη δεύτερη θέση, ενώ κερδίζοντας και την υπερειδική διαδρομή κατάφερε να περιορίσει ακόμα περισσότερο τις βαθμολογικές απώλειες από το Ράλλυ Φιλανδίας.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο M. Ostberg με Citroen DS3 WRC, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι T. Neuville και O. Tanak.

Ανάμεσα στις πολλές εγκαταλείψεις του αγώνα, οι οποίες μάλιστα έφεραν και ιδιωτικές συμμετοχές μέσα στην πρώτη δεκάδα, ξεχώρισε εκείνη του A. Mikkelesen, του H. Paddon, του R. Kubica και του K. Meeke.

Παρά το γεγονός ότι ο S. Ogier τερμάτισε στη δεύτερη θέση, η βαθμολογική απόσταση των 89 βαθμών από τον δεύτερου του πρωταθλήματος του δίνουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τρίτου συνεχούς τίτλου της καριέρας του.

 

  

auto.in.gr