Καθοριστικό αποδείχθηκε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Φιλανδίας καθώς όχι μόνο ο J. Latvala κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή της κατάταξης, αυξάνοντας μάλιστα τη διαφορά του από τον S. Ogier στα 13,2 δευτερόλεπτα, αλλά και ο τρίτος του αγώνα, K. Meeke, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από έξοδο.

Αν και ο S. Ogier πίεσε από το ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους στην προσπάθειά του να ανακτήσει την  κορυφή, μια επαφή που είχε με μια πέτρα του κόστισε μερικά δευτερόλεπτα δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον J. Latvala να αποκτήσει μια διαφορά που τον καθιστά το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης.

Σε περίπτωση πάντως που ο Φιλανδός οδηγός της VW παραμείνει στην πρώτη θέση θα πανηγυρίσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη σε έναν αγώνα που φιλοξενεί η πατρίδα του.

Πίσω από τα δύο VW Polo R WRC, o Κ. Μeeke έδειχνε να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, ωστόσο, μια έξοδος του Ιρλανδού τον οδήγησε στην εγκατάλειψη, φέρνοντας τον ομόσταυλό του στη Citroen Racing, M. Ostberg, στην τρίτη θέση.

Ο T. Neuville με το Hyundai i20 και ο O. Tanak με το Ford Fiesta της M-Sport συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. Για μία ακόμα φορά πάντως, οι πολλές εγκαταλείψεις στο Ράλλυ Φιλανδίας έχουν φέρει υποδεέστερους συνδυασμούς, όπως τα Skoda Fabia των Lappi και Τidemand μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα.

Το τρίτο και τελευταίος σκέλος του αγώνα ολοκληρώνεται αύριο με την πραγματοποίηση δύο ειδικών διαδρομών.

 

auto.in.gr