Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι sold out παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών

Οι sold out παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών

Ελισάβετ Σταμοπούλου Μετά τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, που ανέβασε η Στεφανία Γουλιώτη στις 20, 21 και 22 Ιουλίου στην Πειραιώς 260, ο «κατάλογος» των sold out παραστάσεων μεγαλώνει. Σε αυτόν έρχεται να προστεθεί ο «Ιούλιος Καίσαρας» του Τσέζαρις Γκραουζίνις, αλλά και το «Priority» του χορογράφουΑντώνη Φωνιαδάκη. Ο λιθουανός σκηνοθέτης, Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τα εισιτήρια για […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Μετά τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, που ανέβασε η Στεφανία Γουλιώτη στις 20, 21 και 22 Ιουλίου στην Πειραιώς 260, ο «κατάλογος» των sold out παραστάσεων μεγαλώνει. Σε αυτόν έρχεται να προστεθεί ο «Ιούλιος Καίσαρας» του Τσέζαρις Γκραουζίνις, αλλά και το «Priority» του χορογράφουΑντώνη Φωνιαδάκη.

Ο λιθουανός σκηνοθέτης, Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τα εισιτήρια για την παράστασή του να έχουν εξαντληθεί και τις δύο ημέρες, 23 και 24 Ιουλίου, προσεγγίζει τη σαιξπηρική τραγωδία με φόντο το ηθικό κενό, αλλά και την «κουλτούρα του φόβου» που ενδημούν στον σύγχρονο δυτικό κόσμο του 21ου αιώνα.

Σε συνέντευξή του στο in.gr, εξηγώντας πώς σκηνοθετεί στην ελληνική γλώσσα είχε αναφέρει:«Δεν είναι κάτι καινούριο για μένα. Έχω ανεβάσει γύρω στις οκτώ παραστάσεις στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Δεν αντιμετωπίζω δυσκολία στη γλώσσα, καθώς το θέατρο αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Καταλαβαίνω κάθε λέξη που ακούγεται στην παράσταση. Στην πρόβα επικοινωνώ χρησιμοποιώντας ελληνικά σε συνδυασμό με αγγλικά. Στο θέατρο και η γλώσσα του σώματος μετρά πολύ».

Ήταν σκηνοθέτης πολύ πριν έρθει στην Ελλάδα. «Με είχε καλέσει ο Δημήτρης Τάρλοου στο θέατρο Πορεία δέκα χρόνια πριν, γιατί του άρεσε η δουλειά μου στη Λιθουανία. Ανέβασα την παράσταση »Δάφνις και Χλόη» χωρίς όμως να έχω συγκεκριμένα πλάνα για διαμονή. Αρχικά δεν έμεινα στην Ελλάδα, ταξίδευα, αλλά η μοίρα με κράτησε εδώ. Ερωτεύτηκα και απέκτησα οικογένεια σε αυτή τη χώρα. Αισθάνομαι καλά και χρήσιμος παρά την οικονομική δυσπραγία», είχε σημειώσει.

Το πολυαναμενόμενο σόλο

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αντώνης Φωνιαδάκης, Έλληνας της διασποράς με σημαντική διεθνή παρουσία, κατάφερε από την πρώτη του εμφάνιση στο Φεστιβάλ Αθηνών, που ερμηνεύει και χορογραφεί ο ίδιος ένα σόλο, να εισπράξει τον ενθουσιασμό.

Οι παραστάσεις του είναι και τις τρεις ημέρες, 27, 28 και 29 Ιουλίου, sold out. Ο τίτλος της χορογραφίας του, «Priority», ενέχει βιωματικά στοιχεία, αφού αναφέρεται σ’ ένα μπαρ της εφηβικής του ηλικίας και σε μια εμπειρία που καθόρισε την επαφή του με το χορό.

Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με δυνατά ονόματα όπως με τους Μαγκύ Μαρέν, Γίρζι Κύλιαν, Ουίλλιαμ Φόρσαϊθ, Ντομινίκ Μπουαβέν, Νάτσο Ντουάτο και άλλους, ενώ η ένταση, οι δυναμικές κινήσεις και η ιεροτελεστία είναι εμφανή στοιχεία στις δουλειές του.

Έχει χρησιμοποιήσει το χορό και ως πολιτικό λόγο, ενώ το 2003 δημιούργησε την ομάδα Apotosoma dance company/Andonis Foniadakis, με την οποία έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ είχε δηλώσει: «Στα έργα μου αναζητώ το στοιχείο του ονείρου, της απόδρασης, του φανταστικού».

entertainment.in.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024