Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κερδίζει το «στοίχημα» η Στεφανία Γουλιώτη με τις sold out παραστάσεις

Κερδίζει το «στοίχημα» η Στεφανία Γουλιώτη με τις sold out παραστάσεις

Ελισάβετ Σταμοπούλου Θέτει ένα δύσκολο «στοίχημα» δοκιμάζοντας τις υποκριτικές της δυνάμεις, και με πειραματική διάθεση καλεί το κοινό να επικοινωνήσει μαζί της. Η Στεφανία Γουλιώτη φαίνεται να είναι από τις παρουσίες εκείνες του Φεστιβάλ Αθηνών που έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού η παράσταση «Ευμενίδες» του Αισχύλου, που σκηνοθετεί και ανεβαίνει στις 20, 21 και 22 […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Θέτει ένα δύσκολο «στοίχημα» δοκιμάζοντας τις υποκριτικές της δυνάμεις, και με πειραματική διάθεση καλεί το κοινό να επικοινωνήσει μαζί της. Η Στεφανία Γουλιώτη φαίνεται να είναι από τις παρουσίες εκείνες του Φεστιβάλ Αθηνών που έχει συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού η παράσταση «Ευμενίδες» του Αισχύλου, που σκηνοθετεί και ανεβαίνει στις 20, 21 και 22 Ιουλίου στην Πειραιώς 260, είναι και τις τρεις ημέρες sold out.

Μαζί με τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει και την ερμηνεία, το μονόλογο της παράστασης θέτοντας ακόμη ψηλότερα τον πήχη και προσπαθώντας, παράλληλα, να μυήσει τους θεατές σε ένα ψυχαναλυτικό «παιχνίδι».

Σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ, στην ερώτηση σχετικά με το πώς έφτασε στην επιλογή αυτή, δήλωσε: «Η πρώτη παρόρμηση ήταν μια ανάγκη υποκριτική. Επειδή νιώθω ότι εδώ και πολλά χρόνια λέω ψέματα με την υποκριτική μου και δεν ήθελα να παραδεχθώ ότι κάνω μια τέχνη που λέει ψέματα στον κόσμο. Γι’ αυτό και παράλληλα με ό,τι άλλο κάνω στο θέατρο, δουλεύω έναν άλλο υποκριτικό δρόμο, τον οποίο ήθελα να εφαρμόσω εξ ολοκλήρου».

Όπως είχε τονίσει, ακόμη, μεταδίδει «ένα έργο, ένα κείμενο, έναν ρόλο όχι όπως το βλέπω εγώ, γιατί αυτό είναι το μεγάλο ψέμα, αλλά με έναν τρόπο που εγώ θα γίνομαι ο αγωγός ανάμεσα στο κείμενο και στον θεατή. Χωρίς καμία ερμηνεία, χωρίς τη δική μου λογική, χωρίς δηλαδή τη φιλοδοξία μου, τις γνώσεις ή τα εκφραστικά μέσα που διαθέτω. Να περάσει το κείμενο μέσα από το δικό μου ασυνείδητο στο δικό σου ασυνείδητο. Μια επικοινωνία ασυνειδήτων. Και βγαίνοντας από την αίθουσα να σου έχει συμβεί κάτι που δεν θα το έχεις καταλάβει».

Χαρά και προβληματισμό τής προκαλεί το γεγονός ότι οι παραστάσεις της είναι sold out. «Τη στιγμή που το σκέφτομαι, χαίρομαι. Αλλά αμέσως μετά μπαίνουν οι φωνές που διακόπτουν αυτή τη σκέψη», δήλωσε.

Η Στεφανία Γουλιώτη ξεκίνησε την υποκριτική της καριέρα στο σανίδι με την παράσταση «Πενθεσίλεια» του Κλάιστ σε σκηνοθεσία Peter Stein, που περιόδευσε σε μεγάλα θέατρα της Ιταλίας. Συμμετείχε στις παραστάσεις «Μάνα Κουράγιο» του Μπέρτολτ Μπρέχτ σε σκηνοθεσία Robert Carsen και «Τρωάδες» σε σκηνοθεσία Serena Sinigallia στο Μιλάνο, ενώ όταν επέστρεψε στην Ελλάδα συνεργάστηκε με τον Λευτέρη Βογιατζή για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου.

Το 2007 απέσπασε τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» και «Κάρολος Κουν» για το ρόλο της στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή. Έχει πρωταγωνιστήσει, μεταξύ άλλων, στον «Περικλή» του Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά , στον «Αμφιτρύωνα» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή και στον «Ηρακλή Μαινόμενο» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Αθηνών, αλλά έχει συμπράξει με αυτό τη μια φορά όταν ερμήνευσε την Κασσάνδρα στο «Θρόνο των Ατρειδών» και την άλλη στη «Δεσποινίδα Τζούλια» του Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Οι συνεργασίες της δεν αφήνουν εκτός πλαισίου τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, όπου το 2013 στην παράσταση «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, ερμήνευσε το διπλό ρόλο της ΣαινΤε και του Σουί Τα αποσπώντας γι’ αυτό το Δεύτερο Βραβείο κοινού του Αθηνοράματος σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Πειραιώς 260, Κτίριο Ε
20-22 Ιουλίου 2015
21:00

entertainment.in.gr

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024