Την υπογραφή του T. Makinen θα φέρει η επιστροφή της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, καθώς ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής τέθηκε επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας.

Η επιβεβαίωση για το νέο ρόλο που θα αναλάβει ο Φιλανδός στην ομάδα της Toyota ήρθε σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου 2015, δια στόματος του Διευθύνοντα Συμβούλου της ιαπωνικής φίρμας, A. Toyoda.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος που o Τ. Makinen θα ηγείται της ομάδας μας στο WRC. Γνώρισα τον Tommi το 2013, ως εκπαιδευτή, που με βοήθησε να βελτιώσω την τεχνική οδήγησής μου».

«Στο τέλος, βέβαια, μου έμαθε περισσότερα πράγματα, μου έδειξε πόσο ελκυστικά είναι τα rally και τη σχέση τους με την εξέλιξη ενός αυτοκινήτου».

«Ο Τommi διαθέτει πλούσια εμπειρία και νέες ιδέες για την εξέλιξη των αυτοκινήτων, στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς».

«Με τον Tommi στις τάξεις μας, επιστρέφουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ και στην προσπάθεια δημιουργίας ακόμα καλύτερων αυτοκινήτων».

«Για να δημιουργήσουμε, ωστόσο, ακόμα καλύτερα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουμε αίσθηση των δρόμων που υπάρχουν εκεί έξω».

«Τα ράλλυ απαιτούν από εμάς να κινούμαστε στους δρόμους που χρησιμοποιούν οι πελάτες μας καθημερινά και πιστεύω ότι αυτή αποτελεί την ιδανική εκπαιδευτική άσκηση, η οποία θα μας βοηθήσει να ενισχύσουμε τα προϊόντα μας».

«Ως η κορυφαία μορφή ράλλυ, το WRC είναι ο καλύτερος τρόπος ώστε να αποκτήσουμε την εμπειρία από τους δρόμους σε ολόκληρο τον πλανήτη – αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Toyota επιστρέφει στα πρωτάθλημα», δήλωσε ο A. Toyoda.

Να θυμίσουμε ότι η Toyota επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2017 με την αγωνιστική εκδοχή του σημερινού Yaris.

auto.in.gr