Αναστασία Καμβύση

Η Μάντλιν Στιούαρτ είναι ένα 18χρονο κορίτσι με σύνδρομο Down και αυτή την εβδομάδα είναι η ηρωϊδα μας.
Η χαμογελαστή ξανθούλα από το Μπρισμπέιν της Αυστραλίας που αγαπά τη γυμναστική και δεν φοβάται τα πλήθη είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε για να πούμε στον εαυτό μας και στους άλλους ότι όπου υπάρχει θέληση, θα βρεθεί κι ένα μπορώ, κι ένα γίνεται (ξέρουμε, στον επόμενο τόνο, Κοέλιο).
«Σε κοιτάνε που σε κοιτάνε. Ας αξίζει τον κόπο». Χάρι Γουίνστον
Αυτό είναι ένα από τα δύο τσιτάτα που θα δεις να αναβοσβήνουν στο site της. Δεν μπορείς να μη θαυμάσεις, να μη χειροκροτήσεις και να μην ανυψώσεις ως πρότυπο ένα παιδί με σύνδρομο Down, που προσπερνά
τα αντικειμενικά, κοινωνικά και ψυχολογικά εμπόδια για να κατακτήσει χώρους που είναι μάλλον αποκλεισμένοι για ανθρώπους με την παραμικρή ειδική ανάγκη.
«Ένα κορίτσι θα έπρεπε να είναι δύο πράγματα: αυτή που είναι κι αυτό που θέλει». Κοκό Σανέλ
Όλα άρχισαν όταν το χαρούμενο πιτσιρίκι που αγαπούσε τον αθλητισμό και τη μόδα, ζήτησε από τη μητέρα του να τη φωτογραφίζει κάθε μέρα πριν φύγει από το σπίτι καταγράφοντας έτσι το στιλ της. Μερικά χρόνια μετά έχει το δικό της blog, ασχολείται επαγγελματικά με το μόντελινγκ και προμοτάρει την ιδέα των ίσων ευκαιριών.  Το να έχεις σύνδρομο Down δε σημαίνει ότι έχεις λιγότερες ανησυχίες για τα παραπανίσια κιλά σου ή για το πώς μπορείς να είσαι σέξι. Η μικρή Μάντλιν έβαλε στόχο να χάσει κιλά και να κυνηγήσει το όνειρό της στο μόντελινγκ. Και τα κατάφερε. Σαν μια μικρή πριγκίπισσα της Disney, ίσως λίγο πιο πεισματάρα από τις υπόλοιπες.
Περισσότερα για την Μάντλιν στο madelinestuartmodel.com
και στο instagram madelinesmodelling_

woman.in.gr