Αν το πραξικόπημα των στρατηγών του είχε πετύχει, ο Αδόλφος Χίτλερ θα είχε δολοφονηθεί το 1944 και ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα είχε τελειώσει νωρίτερα με πολύ λιγότερες απώλειες για όλες τις πλευρές. Το φάντασμα του Ναζισμού όμως θα ήταν πολύ ισχυρότερο σήμερα.

Οι θαυμαστές του Ναζισμού θα μας έλεγαν για τα φοβερά νέα όπλα του Γ’ Ράιχ που ήταν έτοιμα για παραγωγή και θα κέρδιζαν οριστικά τον πόλεμο. Θα προετοιμάζονταν για τον επόμενο γύρο αντιπαράθεσης και η κατάρα του Αδόλφου θα μας κυνηγούσε ακόμη. Γι’ αυτό κάποιοι ιστορικοί υποστηρίζουν πως ήταν μάλλον καλύτερα που οι Ναζί πολέμησαν μέχρι τέλους. Έτσι, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως απέτυχαν.

Αυτά σκέπτομαι και ευελπιστώ πως το Όχι στο δημοψήφισμα της 5/7/2015 μπορεί τελικά να μας βγει σε κάποιο καλό. Με ένα Ναι οι αντιευρωπαϊκές δυνάμεις θα υποστήριζαν πως λιποψυχήσαμε και θα συνέχιζαν να πολεμούν την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας. Τώρα που δηλώνουν νικητές ήρθε η ώρα να δουν όλοι τι μπορούν να καταφέρουν.

Ή θα αποδείξουν περίτρανα πως έχουν δίκιο ή θα τελειώσει εδώ το παραμύθι.

Σε κάθε περίπτωση καλή δύναμη σε όλους μας.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου

Οικονομολόγος-προγραμματιστής

————-

Κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν έχει ανοσία στην ανικανότητα, τη βλακεία και την απάτη. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό παρακαλώ να μην με διαβάζει.

Γιώργος Επιτήδειος