Έστω και δύσκολα ο S. Ogier έφτασε στην πέμπτη φετινή νίκη του, πραγματοποιώντας ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τρίτου συνεχούς Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι ο Αλσατός ήταν την Παρασκευή ο πρώτος στη σειρά οδηγός που δοκίμαζε την τύχη του στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Πολωνίας, δεν αποδείχθηκε αρκετό για να του στερήσει την πρωτιά μετά το τέλος του πρώτου σκέλους.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ο S. Ogier είχε ένα σαφές πλεονέκτημα σε σχέση με τα πληρώματα που ακολουθούσαν, καθώς η σκόνη που σηκωνόταν από τα περάσματα των οδηγών περιόριζε σημαντικά την ορατότητα.

Οι A. Mikkelsen, J. Latvala και O. Tanak κατάφεραν να ακολουθήσουν παρόλα αυτά τον δαιμονιώδη ρυθμό του Αλσατού, με τον Εσθονό οδηγό να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το γεγονός ότι έμπαινε 11ος στις ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Φτάνοντας στην τελευταία υπερ-ειδική και με τη μάχη για την πρώτη θέση να έχει ουσιαστικά κριθεί, το ενδιαφέρον στράφηκε στη κόντρα ανάμεσα στους O. Tanak και J. Latvala, καθώς η διαφορά ανάμεσά τους ήταν μόλις 1,1 δευτερόλεπτο.

Ο Φιλανδός οδηγός της VW προσπάθησε για το καλύτερο, ωστόσο, η πρόσκρουση του σε ένα δέντρο κατά τη διάρκεια της υπερ-ειδικής διαδρομής και οι ποινή που δέχθηκε για στη συνέχεια εξαιτίας της επισκευής του VW Polo πριν και την τυπική ολοκλήρωση του αγώνα τον έριξε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, ανεβάζοντας τέταρτο τον P. Hayden με το Hyundai i20 WRC.

Όγδοος κατάφερε να τερματίσει ο τοπικός ήρωας, R. Kubica, χάνοντας μια θέση εξαιτίας ενός κλαταρισμένου ελαστικού στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα.

Αποτελέσματα Ράλλυ Πολωνίας

1Sebastien OgierVolkswagen MotorsportVolkswagen2h26m11.5s
2Andreas MikkelsenVolkswagen Motorsport IIVolkswagen11.9s
3Ott TanakM-Sport World Rally TeamFord23.0s
4Hayden PaddonHyundai Motorsport NHyundai1m14.6s
5Jari-Matti LatvalaVolkswagen MotorsportVolkswagen1m24.7s
6Thierry NeuvilleHyundai MotorsportHyundai1m44.5s
7Kris MeekeCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen1m57.7s
8Robert KubicaRK World Rally TeamFord2m08.3s
9Mads OstbergCitroen Total Abu Dhabi WRTCitroen2m18.2s
10Daniel SordoHyundai MotorsportHyundai2m48.4s

auto.in.gr