Την τέταρτη νίκη της φετινής αγωνιστικής σεζόν κατέκτησε ο S. Ogier στο Ράλλυ Ιταλίας, ξεπερνώντας το εμπόδιο του αξιόμαχου H. Paddon.

Με τον Αλσατό να «καθαρίζει» τις χωμάτινες ειδικές διαδρομές της Σαρδηνίας, ο οδηγός της Hyundai δεν δυσκολεύτηκε να τερματίσει στην κορυφή της κατάταξης του πρώτου σκέλους του αγώνα, κρατώντας πίσω του –πέρα από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2014- τους J. Latvala, Ο. Tanak και Μ. Οstberg.

H εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε σημαντικά το Σάββατο, με τον H. Paddon να διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης των δέκα δευτερολέπτων από τον δεύτερο S. Ogier, την ίδια στιγμή που το κλατάρισμα ενός ελαστικού στερούσε από τον J. Latvala κάθε πιθανότητα διεκδίκησης της νίκης.

Έπρεπε να φτάσουμε έως τη 17η ειδική διαδρομή του αγώνα, μέχρι ο H. Paddon να κάνει το λάθος και ο S. Ogier να βρεθεί στην πρώτη θέση όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Λίγο έλλειψε μάλιστα, ο οδηγός της Hyundai να εγκαταλείψει, όταν μια πέτρα έσπασε το περίβλημα του κιβώτιου ταχυτήτων του i20 WRC. Την εξαιρετική απόδοση της κορεατικής ομάδας στο Ράλλυ Ιταλίας ήρθε να επισφραγίσει η κατάκτησης της τρίτης θέσης από τον T. Neuville, μετά το λάθος του M. Osteberg.

Στην υπερειδική του Ράλλυ Ιταλίας ο S. Ogier δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του ομόσταυλού του στην ομάδα της VW, J. Latvala, φεύγοντας από τη Σαρδηνίας με το μεγαλύτερο δυνατό βαθμολογικό κέρδος.

Αποτελέσματα Ράλλυ Ιταλίας 2015

1Sebastien OgierVolkswagen4h25m54.3s
2Hayden PaddonHyundai3m05.4s
3Thierry NeuvilleHyundai4m22.5s
4Elfyn EvansFord5m34.8s
5Mads OstbergCitroen7m50.1s
6Jari-Matti LatvalaVolkswagen8m06.7s
7Yuriy ProtasovFord14m57.7s
8Paolo AndreucciPeugeot15m03.3s
9Jan KopeckySkoda17m41.7s
10Khalid Al-QassimiCitroen19m12.0s

auto.in.gr