Αισθητή πτώση των βάσεων στις υψηλόβαθμες πολυτεχνικές και ιατρικές σχολές, όπως και στα περισσότερα τμήματα του 2ου, 3ου και 4ου επιστημονικού πεδίου που αφορούν σχολές των Θετικών
και Τεχνολογικών Επιστημών, καθώς και στα Τμήματα Υγείας φαίνεται πως θα φέρουν τα δύσκολα θέματα στα Μαθηματικά και τη Φυσική Τεχνολογικής και Θετικής Κατεύθυνσης.

Από την πτώση των βάσεων δεν φαίνεται να γλιτώνουν ούτε τα υψηλόβαθμο τμήματα του 5ου Επιστημονικού Πεδίου των επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.

Για τα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου (Νομικές, Φιλολογίες, Ιστορικά, Κοινωνιολογικά κ.λπ) τα πράγματα είναι ακόμη θολά όσον να αφορά την κατεύθυνση των βάσεων εισαγωγής.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της πτώσης των βάσεων θα είναι και η μεγαλύτερη ένταση που θα καταγραφεί στα τμήματα των περιφερειακών πανεπιστημίων. Εδώ οι βάσεις στις υψηλόβαθμες και μεσαίες σχολές αναμένεται να κάνουν βουτιά πάνω από 500 μόρια στις περιζήτητες και περισσότερο από 1.000-1.500 μόρια στις μεσαίες στη βαθμολογική κλίμακα. Κι αυτό γιατί στα περισσότερα τμήματα των περιφερειακών πανεπιστημίων θα έχουμε φέτος αύξηση των θέσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ