Οι κυβερνώντες μας που αγαπάνε τη Δημοκρατία επανέφεραν και πάλι τη συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή των Διοικήσεων των Πανεπιστημίων. Με άλλα λόγια για χάρη της Δημοκρατίας νέοι που ούτε πτυχίο έχουν πάρει, ούτε στη ζωή έχουν ψηθεί θεωρούνται ικανοί να συμμετέχουν στη διοίκηση ολόκληρου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Μπορεί και να είναι ικανοί αν και η μέχρι τώρα ιστορία αυτού του θεσμού δεν υπόσχεται πολλά.

Την ίδια ώρα οι γονείς (Πτυχιούχοι πολλοί από αυτούς και με πείρα της ζωής όλοι) δεν θεωρούνται ικανοί συμμετέχουν στη διοίκηση ενός Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Μέσης Εκπαίδευσης. Γιατί;

Μα φυσικά διότι έτσι συμφέρει τους εκάστοτε συνδικαλιστές/πολιτικάντηδες. Με τους αιώνιους φοιτητές (αυτοί κυρίως εκλέγονται) θέλουν να ελέγχουν τα Πανεπιστήμια. Μας λένε όμως πως γίνεται για τη Δημοκρατία.

Αποκλείουν όμως τους γονείς στη Μέση Εκπαίδευση. Ψηφίζουν μόνο οι εργαζόμενοι του κλάδου για να ελέγχουν τα αφεντικά τους και την υπόλοιπη Παιδεία. Εκεί τη Δημοκρατία την ξεχνάμε γιατί δεν μας βολεύει.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που βασιλεύει η υποκρισία και αυτό θα το πληρώσουμε πανάκριβα.

Ήδη ο λογαριασμός έχει ξεκινήσει να μας τσούζει κι ακόμα είμαστε στην αρχή.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου

Οικονομολόγος-προγραμματιστής

————-

Κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν έχει ανοσία στην ανικανότητα, τη βλακεία και την απάτη. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό παρακαλώ να μην με διαβάζει.

Γιώργος Επιτήδειος