Μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη, τόσο από ψυχολογικής όσο και από βαθμολογικής άποψης κατέκτησε ο J. Latvala στο Ράλλυ Πορτογαλίας, επικρατώντας του ομόσταυλού του στην ομάδα της VW, S. Ogier

Ο Φιλανδός βρέθηκε από τις πρώτες ειδικές διαδρομές του αγώνα στην κορυφή της κατάταξης όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος του, κρατώντας πίσω τους K. Meeke και S. Ogier.

Αναγκασμένος να «καθαρίζει» τις ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλος και χάνοντας πολύτιμο χρόνο εξαιτίας ενός κλαταρίσματος, ο S. Ogier πέρασε στην αντεπίθεση τη δεύτερη ημέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας κερδίζοντας με σχετική ευκολία τη δεύτερη θέση από τον K. Meeke και διεκδικώντας στη συνέχεια τη νίκη.

Αν και δεν τα κατάφερε, ο Αλσατός απέσπασε τους τρεις επιπλέον βαθμούς που χαρίζει η πρώτη θέση της υπερειδικής διαδρομής του αγώνα, αυξάνοντας στους 42 βαθμούς την απόσταση που τον χωρίζει στο πρωτάθλημα από τον δεύτερο A. Mikkelsen.

O Νορβηγός οδηγός της VW ήταν εκείνος που ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της γερμανικής ομάδας, η οποία δείχνει να αφήνει πολύ γρήγορα πίσω της την απογοητευτική εμφάνιση στο Ράλλυ Αργεντινής.

Στην τέταρτη θέση υποχώρησε ο K. Meeke με το Citroen DS3 WRC, ενώ τους βαθμούς της πέμπτης θέσης εξασφάλισε ο Ο. Τanak με το Ford Fiesta WRC.

Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία των δύο Hyundai i20 μέσα στην πρώτη δεκάδα, όπως άλλωστε και η ένατη θέση του R. Kubica.

auto.in.gr