Στην Ιστορία, τη Φυσική, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία, όλα Γενικής Παιδείας εξετάστηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το in.gr σε συνεργασία με το φροντιστήριο Ορόσημο μεταδίδει τις απαντήσεις των θεμάτων.

Συγκριτικά με πέρυσι ήταν δυσκολότερα φέτος τα θέματα στα δυο κρίσιμα μαθήματα των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Βιολογίας.


Όπως δήλωσαν εκπαιδευτικοί από το Φροντιστήριο Ορόσημο, στην Βιολογία τα μαθήματα κρίθηκαν περισσότερο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι στην απόδοση κάποιων σημείων της θεωρίας, περισσότερο τεχνικά καθώς είχαν πολλά προγράμματα και αντιστοιχήσεις και περισσότερες πράξεις από όσο είχαν συνηθίσει οι υποψήφιοι.

Στα Μαθηματικά τα θέματα ήταν δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι με αρκετές πράξεις, αλλά και αρκετά «έξυπνα σημεία».

Στην Φυσική και την Ιστορία, τα θέματα ήταν αναμενόμενα.

«Δεν επαληθεύεται μέχρι σήμερα ο χρησμός ότι φέτος θα υπήρχε γενική γραμμή για εύκολα θέματα» λέει ο εκπαιδευτικός Γ. Χατζητέγας «Το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί την πεπατημένη των απαιτητικών θεμάτων».

Οι πανελλαδικές θα συνεχιστούν την Παρασκευή με μαθήματα Κατεύθυνσης και συγκεκριμένα Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση), Βιολογία (Θετική Κατεύθυνση), Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ