Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεσύρθη λόγω... ψεκασμών η υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΦΕΤ

Απεσύρθη λόγω… ψεκασμών η υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΦΕΤ

Απέσυρε την υποψηφιότητά της για την θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ η Φωτεινή Αθανασοπούλου, μετά τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που εκφράστηκαν στη διάρκεια θυελλώδους συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «απαράδεκτες» απόψεις της κ. Αθανασοπούλου στα social media, αναφέροντας ότι μεταξύ άλλων αποδέχεται τη θεωρία των ψεκασμών.

Απέσυρε την υποψηφιότητά της για την θέση της αντιπροέδρου του ΕΦΕΤ η Φωτεινή Αθανασοπούλου, μετά τις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού που εκφράστηκαν στη διάρκεια θυελλώδους συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «απαράδεκτες» απόψεις της κ. Αθανασοπούλου στα social media, αναφέροντας ότι μεταξύ άλλων αποδέχεται τη θεωρία των ψεκασμών.

Η συνεδρίαση εξέταζε τις υποψηφιότητες του προτεινόμενου για τη θέση του Προέδρου του ΕΦΕΤ Γιάννη Τσιάλτα και της Φωτεινής Αθανασοπούλου για την θέση της αντιπροέδρου.

Έντονες ενστάσεις για την υποψηφιότητα της κ. Αθανασοπούλου ήγειρε το Ποτάμι δια των βουλευτών του κ.κ. Γιώργου Αμυρά και Σπύρου Δανέλλη και το ΠΑΣΟΚ δια των κ.κ. Κωνσταντινόπουλου και Δριβελέγκα σχετικώς με την δραστηριότητα της υποψήφιας στα social media και «απαράδεκτες» απόψεις που εξέφρασε, καθώς και για την θέση που πήρε για τον Κώδικα Τροφίμων.

  • Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι η κ. Αθανασοπούλου αποδέχεται τη θεωρία των ψεκασμών και δηλώνει ότι «εδώ και δύο μήνες που άλλαξαν οι καταστάσεις δεν παρατηρούνται ψεκασμοί». Μας δολοφονούν από τον ουρανό! Ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσετε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!» γράφει στο Facebook, παραπέμποντας τους «ακολούθους» της σε σχετικά άρθρα. «Και όμως… εδώ και δύο μήνες που άλλαξαν οι καταστάσεις (σ.σ. εννοεί την άνοδο στην εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), δεν παρατηρούνται ψεκασμοί… για προσέξτε το…».
  • Οι βουλευτές καταγγέλλουν ότι η κ. Αθανασοπούλου θεωρεί ότι ο νέος κώδικας για την ασφάλεια των τροφίμων θα επιφέρει απαγόρευση των οικιακών καλλιεργιών, «κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει στο εξής ότι θα τρώμε αυτά που θα μας ετοιμάζουν, χωρίς να γνωρίζουμε τι περιέχουν, αφού εμείς θα ελεγχόμαστε για το τι θα καλλιεργούμε και με τι σπόρους».
  • Αναφερόμενη στην απειλή του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης ότι θα εκτελεί όσους δημοσιογράφους δεν λένε την αλήθεια, έγραψε «σας χρειαζόμαστε εδώ».
  • Οι βουλευτές τονίζουν ότι ζητά εμπάργκο των γερμανικών προϊόντων, λέγοντας: «Τα λέμε αλλά δεν τα κάνουμε […] Μόνο αν οι Έλληνες όλοι το κάνουν, τότε θα δει η καρ… πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».
  • Την κατηγορούν, επίσης, ότι υιοθετεί ανάρτηση που υποστηρίζει ότι το κύμα των μεταναστών προς την Ελλάδα είναι μέρος σχεδίου για να εποικίσουν με μουσουλμάνους τα Βαλκάνια.
  • Παράλληλα, η ίδια είχε γράψει: «Δεν ξέρω αν οι χρυσαυγίτες είναι αληθινοί πατριώτες ή φασίστες, κρυφοναζιστές, κρυφοπαγανιστές ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα το δείξει η ιστορία. Αυτό που ξέρω είναι ότι ζω σε μια ύπουλη, μασκαρεμένη, φαρισαϊκή, κάλπικη Δημοκρατία. Δεν είναι πολίτευμα αυτό, είναι ένα επικίνδυνο καθεστώς που τα ηνία του κατέχουν μια χούφτα διεφθαρμένοι ολιγάρχες, ταγμένοι να υπηρετήσουν τις διεστραμμένες επιταγές της Νέας Τάξης, χωρίς έλεος, χωρίς δισταγμό, κι ας αφανίσουν ένα ολόκληρο έθνος».

Οι βουλευτές κάλεσαν τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, που εισηγήθηκε την κ. Αθανασοπούλου, να δηλώσει αν συμφωνεί με τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς η προτεινόμενη.

Κατόπιν τούτων, η κ. Αθανασοπούλου απέσυρε την υποψηφιότητά της.
«Θεώρησα ότι θα κριθώ από το βιογραφικό μου που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Αν είναι να κριθώ από όσα έχω γράψει σε ιστοσελίδες και ειδικά σε προσωπικές ιστοσελίδες παραιτούμαι από την υποψηφιότητά μου και αποχωρώ» είπε η ίδια.

Την απόφασή της έκανε αμέσως δεκτή ο κ. Αποστόλου, ο οποίος πάντως εξήρε το βιογραφικό της.

Η συνεδρίαση διακόπηκε μέχρι να προταθεί εκ νέου υποψήφιος για την θέση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024