Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες σε κόμικ

Ο Δον Κιχώτης του Θερβάντες σε κόμικ

Ο Δον Κιχώτης, ο ρομαντικός ιππότης του Μιγκέλ Θερβάντες, γίνεται κόμικ με την πένα του βρετανού Ρομπ Ντέιβις. Η παρουσίαση του εικονογραφημένου μυθιστορήματος θα γίνει στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα στις 19:30 το απόγευμα, ενώ παρών θα είναι και ο δημιουργός.

Ο Δον Κιχώτης, ο ρομαντικός ιππότης του Μιγκέλ Θερβάντες, γίνεται κόμικ με την πένα του βρετανού Ρομπ Ντέιβις.

Η παρουσίαση του εικονογραφημένου μυθιστορήματος θα γίνει στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα σήμερα, Δευτέρα στις 19:30 το απόγευμα, ενώ παρών θα είναι και ο δημιουργός, Ρομπ Ντέιβις.

Για τον Ντέιβις και το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημιουργός κόμικ Σπύρος Δερβενιώτης και η μεταφράστρια του έργου Μαρία Χρίστου.

Ο Ρομπ Ντέιβις γεννήθηκε στο Ντόρσετ της Μεγάλης Βρετανίας. Μετά τη δημιουργία του ψυχεδελικού κόμικ SLANG από το 1989 ως το 1991, άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά για τα δημοφιλή Βρετανικά κλασικά κόμικς Roy of the Rovers και Judge Dredd.

Απογοητευμένος από τον κόσμο των κόμικς που δεν ανταποκρινόταν στις προσδοκίες του, χώρισε τις εικόνες από τις λέξεις κερδίζοντας τα προς το ζην ως εικονογράφος. Την περίοδο εκείνη εικονογράφησε, μεταξύ άλλων, για την εφημερίδα Guardian, τα περιοδικά του BBC και τους εκδοτικούς Scholastic Books και Random House.

Το 2005, επέστεψε στα κόμικς, γράφοντας και αργότερα σχεδιάζοντας cοmic strips για το Doctor Who Magazine, webcomics και κόμικς μικρής φόρμας για τον εκδοτικό οίκο Solipsistic Pop. Εμπνευστής της ιδέας για ένα βρετανικό συλλογικό εικονογραφημένο μυθιστόρημα, επιμελήθηκε μαζί με τον Woodrow Phoenix το Nelson, ένα ιδιαίτερο βιβλίο το οποίο κέρδισε το British Comics Award και ήταν υποψήφιο για βραβείο Eisner.

Έκτοτε διασκεύασε τον Δον Κιχώτη για τον οίκο SelfMadeHero, κερδίζοντας κοινό, κριτικούς και δύο ακόμη βραβεία Eisner, και πρόσφατα ολοκλήρωσε το εκπληκτικό The Motherless Oven, επίσης προτεινόμενο για βραβείο Eisner.

Η παρουσίαση του κόμικ θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Μητροπόλεως 23. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024