Το 81% των ανθρώπων στην Ελλάδα δηλώνουν ότι φροντίζουν περισσότερο για την υγεία των αγαπημένων τους προσώπων, παρά τη δική τους. H διεθνής ενημερωτική εκστρατεία Skin Checker δράττει την ευκαιρία να μας εκπαιδεύει, ώστε να αποκτήσουμε ενεργό ρόλο στη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Όπως είναι γνωστό, ο καρκίνος του δέρματος είναι ο μόνος τύπος καρκίνου ο οποίος είναι ορατός με γυμνό μάτι και εάν διαγνωστεί έγκαιρα, το 90% των περιστατικών μελανώματος μπορεί να θεραπευτεί αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία για το έτος 2012, ο καρκίνος του δέρματος είναι πλέον ο ένατος συχνότερος καρκίνος στην Ευρώπη, με 100.000 νέα κρούσματα.

Η La Roche-Posay αποτελώντας σημαντικό συνεργάτη της σύγχρονης Δερματολογίας, εμπνεύστηκε την παγκόσμια καμπάνια Skin Checker με στόχο τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, όχι ατομικά, αλλά συλλογικά.

Η εκστρατεία στοχεύει στην κοινωνική ενεργοποίηση και ενθαρρύνει την προώθηση και τη διάδοση ενός ξεκάθαρου και απλού μηνύματος: «ο καθένας μπορεί να έχει ενεργό ρόλο στην πρόληψη».

Γίνε Skin Checker

Για να γίνετε κι εσείς Skin Checkers δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ εδώ.

Στην ειδική ενημερωτική πλατφόρμα που έχει στήσει η La Roche-Posay θα βρείτε ακριβείς και ευκολομνημόνευτες πληροφορίες για τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος.

Κομβικό σημείο του ενημερωτικού υλικού είναι η μέθοδος ABCDE (κατεβάστε το αρχείο .pdf για τη μέθοδο), όπου χρησιμοποιώντας πέντε παραμέτρους μπορεί ο καθένας, να αναγνωρίσει γρήγορα ένα πιθανό ανησυχητικό σημάδι στο δέρμα του ή των αγαπημένων του προσώπων.

Απώτερος στόχος της εκστρατείας είναι να ενθαρρύνει τον κόσμο να επισκεφθούν, το συντομότερο δυνατόν, ένα δερματολόγο. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, η πλατφόρμα του Skin Checker περιλαμβάνει επίσης μια ενότητα αφιερωμένη στον ανιχνεύσιμο χάρτη επιρροής της εκστρατείας σε όλο τον κόσμο και παρουσιάζει συζητήσεις που προκύπτουν γύρω από το θέμα, σε πραγματικό χρόνο, μέσω live συζήτησης στο twitter.

Μπείτε λοιπόν στο Skin Checker και με ένα κλικ ενημερωθείτε, κατεβάστε τη μέθοδο ABCDE, μάθετε τους κινδύνους της ηλιακής ακτινοβολίας, μοιραστείτε τη πρωτοβουλία με ένα φίλο ή κάποιον που αγαπάτε, και παρακινήσετε τους γύρω σας να γίνουν κι εκείνοι Skin Checkers.

health.in.gr