Η Apple προχώρησε στην εξαγορά μιας νεοσύστατης ισραηλινής εταιρείας, η οποία έχει αναπτύξει τεχνολογία που ισχυρίζεται πως φέρνει την ποιότητα των ογκωδών φωτογραφικών μηχανών τύπου DSLR σε smartphone και tablet. Πρόκειται για την εταιρεία LinX Imaging και το τίμημα που φέρεται να πλήρωσε ο αμερικανικός κολοσσός είναι 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η Linx κατασκευάζει κάμερες, οι οποίες όπως υποστηρίζει, θέτουν νέα όρια στις παραμέτρους ποιότητας στην λήψη φωτογραφιών, δηλαδή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, στην διόρθωση υποφωτισμένων και υπερφωτισμένων λήψεων με το λεγόμενο HDR, στην αλλαγή του σημείου εστίασης, στην η απόδοση των χρωμάτων, στην ταχύτητα του κλείστρου και άλλα.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι, η Linx κατασκευάζει κάμερες σημαντικά μικρότερες απ’όλες τις υπόλοιπες στην αγορά σήμερα, με την προσδοκία ότι θα κατορθώσει να ανοίξει τον δρόμο για «λήψεις επιπέδου DSLR σε κινητά τηλέφωνα», όπως αναφέρει στον δικτυακό της τόπο.

Οι κάμερες Linx μπορούν να καταγράψουν εικόνες 2D, ταυτόχρονα όμως λαμβάνουν ακριβείς πληροφορίες για το «βάθος» των αντικειμένων σε ολόκληρη την σκηνή -κάτι το οποίο έχει επιδείξει ότι μπορεί να επιτύχει η Intel με την RealSense 3D camera, την οποία έχει ήδη αξιοποιήσει η Dell καθιστώντας το Dell Venue 8 7000 το πρώτο tablet με κάμερα βάθους.

Τον Νοέμβριο του 2013, η Apple είχε επίσης προβεί στην εξαγορά εταιρείας «που βλέπει τον φυσικό κόσμο σε εικονικό 3D».

Η Linx αναφέρει πως η μέτρηση βάθους επιτρέπει την αλλαγή της εστίασης στις λήψεις, την ακριβή μέτρηση αντικειμένων, την δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων καθώς και την αλλαγή ολόκληρου το φόντο κατά τις βιντεοκλήσεις.

In.gr Τεχνολογία