Ο Αδόλφος Χίτλερ μπορεί να ήταν εγκληματίας (και κακός στρατηγός, μην ακούτε όσους λένε άλλα), αλλά ως πολιτικός και παραμυθάς είχε μεγάλο ταλέντο. Υπάρχει πρόβλημα; Φταίνε κάποιοι άλλοι (Εβραίοι, Ομοφυλόφιλοι, Τσιγγάνοι κ.λπ.) και θα το πληρώσουν καθώς εμείς θα βαδίζουμε ενωμένοι τον δρόμο για τη Γη της Επαγγελίας.

Το ίδιο αδίστακτο, βρώμικο και λαοπλάνο θέατρο βλέπουμε να επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα.

  • Υπάρχουν δυσλειτουργίες, χαμηλή παραγωγικότητα και ανικανότητα στο δημόσιο; Μην μπαίνουμε τώρα σε λεπτομέρειες. Φταίνε οι Γερμανοί το Ευρώ και το Μνημόνιο.
  • Δεν έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία λεφτά αλλά δίνουμε συντάξεις από τα 45; Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει σε εμάς. Γερμανικές είναι οι ευθύνες.
  • Η παιδεία πάει από το κακό στο χειρότερο και πατώνουμε στις διεθνείς αξιολογήσεις; Σίγουρα οι Γερμανοί έχουν βάλει το χέρι τους. (Ευτυχώς πάντως η νέα κυβέρνηση έδρασε άμεσα. Τέρμα οι αξιολογήσεις PISA του ΟΟΣΑ οπότε το πρόβλημα δεν φαίνεται, συνεπώς δεν υπάρχει πια.)
  • Δεν μπορούμε να μαζέψουμε τη φοροδιαφυγή; Κάπου υπάρχει Γερμανικός δάκτυλος.
  • Έκλεισαν πολλές ελληνικές βιομηχανίες τα τελευταία χρόνια; Γερμανικό σχέδιο ήταν. Αν ρωτήσεις βέβαια τους ιδιοκτήτες των βιομηχανιών αυτών θα σου πουν πως το πρόβλημα ήταν ο κινέζικος ανταγωνισμός, αλλά ποιος πούλησε στους Κινέζους τις μηχανές για να φτιάξουν τα εργοστάσιά τους; Οι Γερμανοί φυσικά.

Ωστόσο, το παραμύθι δεν μπορεί να επαναλαμβάνεται χωρίς μεταβολές γιατί γίνεται βαρετό. Έτσι, έχω να προτείνω μερικές νέες ιδέες στους Γερμανοφάγους:

  • Οι Γερμανοί άνοιξαν την Κερκόπορτα στους Τούρκους και χάθηκε η Πόλη.
  • Οι Γερμανοί έδωσαν τα 30 αργύρια στους Φαρισαίους για να πληρώσουν τον Ιούδα.
  • Ο Φον Εφιάλτεν οδήγησε τους Πέρσες πίσω από το ελληνικό στράτευμα στις Θερμοπύλες (ήταν τουρίστας και έκανε εκεί πεζοπορίες τα καλοκαίρια). Σε καμία περίπτωση μην πιστέψετε τις συκοφαντίες πως φέρουν ευθύνη οι 1.000 άνδρες που είχε τάξει ο Λεωνίδας να φυλάνε το μονοπάτι και δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους.*

Παρακαλώ πολύ και για άλλες προσθήκες, καθώς ο Φώσκολος πέθανε και μόνος μου δεν μπορώ να συντηρήσω το σήριαλ με νέα επεισόδια για πολύ ακόμη.

Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου

Οικονομολόγος-προγραμματιστής

*Η Ανοπαία Ατραπός φυλασσόταν από 1.000 Φωκείς. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο όταν είδαν τους Πέρσες, αντί να φυλάξουν το μονοπάτι όπως ήταν η αποστολή τους υποχώρησαν σε ένα παρακείμενο λόφο για να αμυνθούν καλύτερα. Οι Πέρσες όμως τους αγνόησαν και συνέχισαν την πορεία τους, περικυκλώνοντας τις ελληνικές δυνάμεις.

————-

Κανένας πολιτικός σχηματισμός δεν έχει ανοσία στην ανικανότητα, τη βλακεία και την απάτη. Όποιος δεν το πιστεύει αυτό παρακαλώ να μην με διαβάζει.

Γιώργος Επιτήδειος