Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ελβετική Rinspeed δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια έκθεση που φιλοξενείται στην «πατρίδα» της, με το ενδιαφέρον της να στρέφεται και πάλι στα οχήματα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, παρουσιάζοντας ένα αντίστοιχης τεχνολογίας πρωτότυπο με το όνομα Budii.

Κάπως έτσι προκύπτει και το παράξενο εσωτερικό του Budii όπου τον πρώτο λόγο έχει ένας ρομποτικός επταξονικός βραχίονας ΄που φιλοξενεί το τιμόνι και ο οποίος, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε αυτόνομη λειτουργία μπορεί να εκτελέσει χρέη από… τραπεζάκι έως μπάτλερ. Αν τώρα κάποιος από τους επιβαίνοντες επιθυμεί να οδηγήσει ο βραχίονας αλλάζει θέση φέρνοντας το τιμόνι στον οδηγό ή τον συνοδηγό.

Τις προδιαγραφές του Budii συμπληρώνει μια αερανάρτηση με δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης του βαθμού απόσβεσης αλλά και του ύψους έως και κατά 10 εκατοστά. Για να γίνει αυτό εφικτό η ανάρτηση, συνεργάζεται με το περισκοπικό laser στην οροφή το οποίο η φίρμα ονομάζει “Track View” και το οποίο με τη σειρά του συνδυάζεται με υψηλής ανάλυσης κάμερα, καταγράφοντας λεπτομερώς την μορφολογία του εδάφους και παραμετροποιώντας αναλόγως τις ρυθμίσεις του πλαισίου.

auto.in.gr