Η nanoFlowcell είναι μια εταιρεία εξέλιξης καινοτόμων μεθόδων αποθήκευσης ενέργειας από το Λιχτενστάιν που, από την περσινή έκθεση της Γενεύης, έκανε ένα άνοιγμα στους τέσσερις τροχούς. Φέτος επανέρχεται στην ελβετική διοργάνωση με ένα νέο πρωτότυπο, μετεξέλιξη του προηγούμενου με την ονομασία Quant F.

To Quant F είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και κάτω από τις γυαλιστερές του επιφάνειες κρύβει ένα καινοτόμο σύνολο νανοκυψελών το οποίο έχει τη δυνατότητα να διοχετεύσει πάνω από 2.000 Amper ενέργειας στο σύστημα διαχείρισης όταν απαιτούνται υψηλές επιδόσεις. Τις προδιαγραφές του συμπληρώνει ένα νέο monocoque πλαίσιο από ανθρακονήματα σχεδιασμένο να του προσφέρει μέγιστη αντοχή αλλά και ευρυχωρία στο εσωτερικό.

Όπως και να έχει με την τεχνολογική του υπόσταση, η φίρμα από το Λιχτενστάιν σημειώνει ότι η ισχύς του Quant F ανέρχεται στο ιλιγγιώδες μέγεθος των 1.090 ίππων, η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 300 χλμ./ώρα τη στιγμή που η συνολική του ηλεκτρική αυτονομία χάρη στις νανοκυψέλες φτάνει τα 800 χλμ.

auto.in.gr