Παπαναστασίου Φρόσω / φωτό: shutterstock

Mετά από αυτή τη δίαιτα, δεν χρειαζόμασταν και πολλές ακόμα δικαιολογίες για να τρώμε σοκολάτα δίχως τύψεις – τώρα, έρχονται και οι επιστήμονες του Cambridge, για να μας κάνουν τη ζωή ακόμα πιο εύκολη. Πώς; Ανακαλύπτοντας ένα νέο είδος σοκολάτας που υπόσχεται να καλύψει τα σημάδια της γήρανσης μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες. Ζυγίζοντας 7,5 γραμμάρια και αποτελούμενη στο 70% από μαύρη σοκολάτα, η λεγόμενη Esthechoc έχει τα ίδια αντιοξειδωτικά με εκείνα που κρατούν τα φλαμίνγκο ροζ και τα χρυσόψαρα χρυσά. Και εμάς νεότερες. (ω, ναι)
Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες, έβαλαν άτομα ηλικίας 50 με 60 ετών να καταναλώνουν μία μπάρα Esthechoc την ημέρα. για τέσσερις εβδομάδες,. Μετά το πέρας αυτής, οι συμμετέχοντες εμφάνιζαν λιγότερες μολύνσεις και πολύ μεγαλύτερη ροή αίματος στο δέρμα – λιγότερες ρυτίδες δηλαδή. Οι ερευνητές επισήμαναν πως το δέρμα τους έμοιαζε με εκείνο των κατά  20 με 30 χρόνια νεότερών τους.
Η μαγική σοκολάτα όπως πολλοί έχουν προλάβει να την ονομάσουν θα βγει οσονούπω στο Βρετανικό εμπόριο, παρόλο που, αρκετοί ακαδημαϊκοί θεωρούν πως απαιτούνται περισσότερες δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η αντιγηραντική ισχύς της Esthechoc.

woman.in.gr