Την πιο σκληροπυρηνική, αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση του πλέον εμβληματικού της sporstcar 911 αποκαλύπτει η Porsche στη Γενεύη.

Η 911 GT3 RS διαθέτει οροφή και κάλυμμα κινητήρα από μαγνήσιο και ανθρακονήματα και είναι κατά 10 κιλά ελαφρύτερη από την απλή 911 GT3, περιορίζοντας το βάρος της στα 1.420 κιλά.
Παράλληλα, η 911 GT3 RS έχει αποκτήσει επιπλέον εισαγωγές αέρα για την ψύξη των μηχανικών και μη μέρών της αλλά και ανασχεδιασμένα αεροδυναμικά στοιχεία.

Στα νέα στοιχεία συγκαταλέγεται η πτέρυγα στο πίσω τμήμα και ο πλήρως ανασχεδιασμένος αεροδυναμικός διαχύτης που συμβάλει στην αύξηση της κάθετης δύναμης στον πίσω άξονα.

Στα σπλάχνα της φιλοξενείται ένας ατμοσφαιρικός “flat six” με χωρητικότητα 4,0 λίτρων με ισχύ 500 ίππων και 460 Nm ροπής. Αυτό συνδυαστικά με τις υπόλοιπες προδιαγραφές της μεταφράζεται στην υπόσχεση για επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα, αλλά και, όπως ανακοίνωσε η Porsche, σημαίνει χρόνο 7 λεπτών και 20 δευτερολέπτων για την ολοκλήρωση ενός γύρου στo Nurburgring.
Στο ίδιο σκεπτικό αλλά σε μικρότερο μέγεθος η «μικρότερη» Pοrsche υποδέχεται στην γκάμα της με αφετηρία την ελβετική έκθεση μια νέα μια νέα, αγωνιστικού προσανατολισμού, έκδοση.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η Cayman GT4 αποτελεί «μια ξεκάθαρη δήλωση ότι η Porsche θα συνεχίσει να παρουσιάζει σκληροπυρηνικά coupe sports car στο μέλλον».

Έτσι, εκτός από τα νέα αεροδυναμικά- σχεδιαστικά στοιχεία που συνιστούν την εξωτερική της εμφάνιση η Cayman GT4 δανείζεται στοιχεία από την 911 GT3 όπως, για παράδειγμα, το σύστημα πέδησης. Στο επίκεντρο όλων των παραπάνω βελτιώσεων βρίσκεται ο γνωστός από την 911 «flat six» των 3,8 λίτρων η απόδοση του οποίου διαμορφώνεται σε 385 ίππους.

auto.in.gr