Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού τη Δευτέρα είχε γίνει σαφές ότι το κόμμα δεν θα ψήφιζε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αν ήταν τελικά αυτός ο υποψήφιος που θα πρότεινε η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έτσι, σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό των Νέων, είχαν πέσει στο τραπέζι όλα τα ονόματα που είχαν ακουστεί μέχρι τότε για την Προεδρία.

Αρκετοί στο κόμμα φαίνεται ότι ήταν θετικοί στην Ντόρα Μπακογιάννη, το όνομα της οποίας είχε προτείνει ως ιδέα στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Επίσης με καλό μάτι έβλεπαν πολλοί και μια πιθανή υποψηφιότητα της Μαριέττας Γιαννάκου, παρότι το όνομά της είχε ακουστεί μόνο ως σενάριο.

Ωστόσο, στο Ποτάμι έδω και καιρό έψαχναν μια υποψηφιότητα που το ίδιο το κόμμα θα πρότεινε Ο επικεφαλής του, Στάυρος Θεοδωράκης, φέρεται να ζήτησε άλλωστε με e-mail από τα μέλη της Πανελλήνιας Επιτροπής αλλά και της Επιτροπής Διαλόγου να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Οι επικρατέστεροι σε αυτή την εσωκομματική ζύμωση ήταν ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Ο κ.Αλιβιζάτος, την πρώτη φορά που είχε αναφέρει το όνομά του ο Σταύρος Θεοδωράκης για το αξίωμα, στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, είχε δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται. Τελικά, όμως, απεδέχθη την πρόταση που του έγινε χθες, Τρίτη, δηλώνοντας μάλιστα ότι «υπό τις σημερινές περιστάσεις, όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές, είναι υποχρέωση του καθενός να συμβάλει στην αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα».

Διαβάστε επίσης:

»» Τον Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει για Πρόεδρο το Ποτάμι

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ