Ολοκληρώθηκε και το τρίτο από τα εννέα σκέλη του ιστιοπλοϊκού μαραθωνίου Volvo Ocean Race, που ξεκίνησε από το Αμπου Ντάμπι και κατέληξε στην κινέζικη «Χαβάη», την παραθαλάσσια πόλη Σάνυα, διανύοντας μια απόσταση που αγγίζει τα 4.670 ναυτικά μίλια.

Οι έξι από τις συνολικά επτά ομάδες -με την Team Vestas Wind να μην συμμετέχει εξαιτίας της ζημιάς του σκάφους της στο προηγούμενο σκέλος- συναγωνίστηκαν σε δύσκολες συνθήκες, ιδιαίτερα στα Στενά της Μάλακα, έναν κομβικό δίαυλο μεταξύ Ινδονησίας και Μαλαισίας από όπου διέρχεται το 40% του διεθνούς εμπορίου.

Ο στόλος του VOR πέρασε μέσα από αυτό τον πολυσύχναστο ναυτικό δρόμο, συναντώντας μάλιστα τεράστια εμπορικά πλοία, με μεγάλη δυσκολία αφού η διέλευσή του διέπεται από τους αυστηρούς κανόνες αποφυγής συγκρούσεων με τα πληρώματα των σκαφών του αγώνα να επιδεικνύουν αυστηρή πειθαρχία, καθώς τα μεγάλα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης καραδοκούν!

Την πρώτη θέση κατέκτησε η κινέζικη ομάδα Dongfeng Team. Δεύτερη τερμάτισε η Abu Dhabi Ocean Racing, τρίτη η αμερικάνικη Team Alvimedica, τέταρτη η ισπανική MAPFRE, πέμπτη η ολλανδική Team Brunel και έκτη η γυναικεία ομάδα Team SCA.

auto.in.gr