Την αναβαθμισμένη, σχεδόν σε όλα τα επίπεδα, έκδοση του Audi Prologue concept φιλοξενεί η έκθεση καταναλωτικών προϊόντων τεχνολογίας που πραγματοποιείται στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Χάρη σε ένα σύστημα προηγμένων αισθητήρων και καμερών, που τροφοδοτούν σε πραγματικό χρόνο με πληροφορίες την κεντρική μονάδα ελέγχου, το Audi Prologue piloted drive concept έχει την ικανότητα να καλύπτει αποστάσεις χωρίς την συνδρομή του οδηγού.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου Audi ξεχωρίζει η τελευταία και πιο προηγμένη εκδοχή του Audi Connect, το οποίο υποστηρίζει και τους δύο τύπους λογισμικού που έχουν εξελιχθεί από την Apple (Car Play) και την Google (Android Auto).

Το Audi Connect προσφέρει -μεταξύ άλλων- και τον χειρισμό συγκεκριμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου από απόσταση, με τη βοήθεια ενός smartphone ή ενός tablet.

Επίσης, μέσω του Audi Connect είναι εφικτή η μετάδοση πληροφοριών σε smartwach, όπως η αυτονομία και η ακριβής θέση του οχήματος που εκτός των άλλων επιτρέπει την καθοδήγηση πίσω σε αυτό.

Στο εσωτερικό του πρωτότυπου Audi, ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ άλλες τρεις ψηφιακές οθόνες -ανάμεσα σε αυτές και εκείνη της κεντρικής κονσόλας- αναλαμβάνουν να μεταφέρουν στον οδηγό τις απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με το αυτοκίνητο και το εξωτερικό περιβάλλον.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα κίνησης, το μήκους 5,1 μέτρων πρωτότυπο Audi εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο το οποίο συνδυάζει έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 4,0 λίτρων με ένα ηλεκτρικό μοτέρ.

Η συνδυαστική απόδοση των 677 ίππων και των 950 Nm ροπής καταλήγει και στους τέσσερις τροχούς με τη συνδρομή ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων, γεγονός που επιτρέπει στο επιβλητικό coupe της Audi να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Τις εξεζητημένες προδιαγραφές του Audi Prologue piloted drive concept συμπληρώνουν οι προβολείς τεχνολογίας matrix lazer καθώς και τα OLED φωτιστικά σώματα του πίσω τμήματος.

auto.in.gr