Η πρόεδρος του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν θριαμβολογεί για την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση υπό τον τίτλο «ένας ευτυχής άνεμος δημοκρατίας στην Ελλάδα» το Εθνικό Μέτωπο «χαιρετίζει θερμά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της Βουλής των Ελλήνων και το χαστούκι που δόθηκε στον υποψήφιο της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ κ. Δήμα στο πλαίσιο της προεδρικής εκλογής».

Η Μαρίν Λεπέν χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα ως «νίκη του λαού και των αντιπροσώπων του, ενάντια στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία και τη μεγάλη χρηματοπιστωτική αγορά».

«Οι λογικές πολιτικές, ενάντια στη λιτότητα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα με τον πλέον βίαιο τρόπο, είναι οι μόνες ικανές να αποκαταστήσουν την οικονομία της χώρας αυτής, που κατασφυροκοπήθηκε από την ΕΕ, το ευρώ και τα καταστροφικά δόγματα» υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με την Μαρίν Λεπέν, «οι αγορές που αντιδρούν άμεσα εξαιτίας κάποιων αναταράξεων, δεν θα πρέπει να υπερισχύσουν της Δημοκρατίας, η οποία έχει να επιβάλλει το δικό της ρυθμό, την δική της οπτική και που μόνο αυτή είναι ικανή να αποκαταστήσει μια βιώσιμη οικονομία».

«Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα σήμερα, είναι ένας εφιάλτης για την ΕΕ και τους δουλοπρεπείς του UMPS» λέει η Λεπέν, αναφερόμενη στα δύο μεγάλα γαλλικά κόμματα, το κόμμα UMP της Δεξιάς και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), τα οποία κατά τη γνώμη της δεν διαφέρουν στις πολιτικές τους.

Για την Μαρίν Λεπέν τα γεγονότα στην Ελλάδα αποτελούν «ένα δημοκρατικό όνειρο για τους λαούς, η δε κρίση που γέννησε η ευρωπαϊκή κάστα θα στραφεί μπούμερανγκ εναντίον της. Και τι πιο ωραίο σύμβολο, να είναι η Ελλάδα αυτή που θα καταφέρει στην [ευρωπαϊκή Λερναία] Ύδρα, το χτύπημα που ελπίζουμε να είναι το τελειωτικό» καταλήγει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ