Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Plug-in υβριδική τεχνολογία για το μέλλον των εκδόσεων της Peugeot Sport

Plug-in υβριδική τεχνολογία για το μέλλον των εκδόσεων της Peugeot Sport

Ο επικεφαλής της γαλλικής φίρμας, Carlos Tavares προσφέρει μια ξενάγηση στο μέλλον της Peugeot, το οποίο περιλαμβάνει plug-in υβριδική τεχνολογία για τα «τρομερά παιδιά» της Peugeot Sport αλλά και τη συχνότερη και περισσότερη εμπλοκή της τελευταίας στην εξέλιξη των μοντέλων της φίρμας.

Την πρόθεσή της Peugeot Sport να επικεντρωθεί στην εξέλιξη plug-in υβριδικής τεχνολογίας για τις εκδόσεις επιδόσεων ανακοίνωσε o επικεφαλής της γαλλικής φίρμας Carlos Tavares σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ανέπαφο το χαρακτήρα των συγκεκριμένων εκδόσεων μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και το κόστος χρήσης.

«Θεωρώ ότι η υβριδική τεχνολογία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον των πιο σπορ μοντέλων μας καθώς επιτρέπει το συνδυασμό δύο φαινομενικά αντίθετων ζητούμενων», ο Carlos Tavares.

«Προς το παρόν η μοναδική τεχνολογία που σου δίνει τη δυνατότητα να κυκλοφορείς στην πόλη αξιοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια αλλά και να απολαμβάνεις γρήγορες επιταχύνσεις, χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μεγάλη αυτονομία είναι η plug-in υβριδική», σημειώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Peugeot.

«Και αυτή είναι η κατεύθυνση που θα πάρουμε. Η υβριδική τεχνολογία είναι συνδεδεμένη με αυτό που προβλέπουμε ως το μέλλον των sports cars», καταλήγει το στέλεχος της γαλλικής φίρμας.

Σε ό,τι αφορά τα μέχρι τώρα αντίστοιχα δείγματα της Peugeot, οι Γάλλοι έδωσαν το στίγμα των προθέσεών τους, ήδη από το 2012 παρουσιάζοντας, στην έκθεση του Παρισιού το Onyx Concept, ένα πρωτότυπο με σαφή σπορ προσανατολισμό το οποίο όμως αξιοποιούσε ένα υβριδικό σύνολο με κινητήρα diesel και ηλεκτρικό μοτέρ.

Παράλληλα με την υβριδική κατεύθυνση των εκδόσεων επιδόσεων της φίρμας, ο Carlos Tavares αποκάλυψε ότι θα αυξηθεί η συμβολή της Peugeot Sport στην εξέλιξη των «απλών» μοντέλων της Peugeot. Όπως υποστηρίζει η επιτυχία του RCZ R το οποίο σχεδιάστηκε με τη συνδρομή των μηχανικών που ασχολούνται με τις αγωνιστικές εκδόσεις, δείχνει ότι υπάρχει περισσότερος χώρος στην αγορά για ποιο σκληροπυρηνικά αναβαθμισμένα μοντέλα.

«Οι εκδόσεις με τη σφραγίδα των μηχανικών της Peugeot Sport έχουν ιδιαίτερη απήχηση στους λάτρεις της φίρμας. Για αυτό και εμείς θα επιδιώξουμε συχνότερα τη συμβολή τους, αξιοποιώντας έτσι καλύτερα και περισσότερο τις δυνατότητες του τμήματος της Peugeot Sport», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Carlos Tavares.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο ίδιος τα διακριτικά R και GTi δεν πρόκειται να επεκταθούν σε μεγαλύτερα μοντέλα όπως τα 508 και 2008 καθώς η αγορά ευνοεί τα πιο compact σε ό,τι αφορά τις ισχυρότερες εκδόσεις.

«Τα διακριτικά που σηματοδοτούν τις εκδόσεις επιδόσεων της Peugeot Sport θα χρησιμοποιηθούν περισσότερο στα πιο compact μοντέλα παρά στα οικογενειακά μοντέλα. Ωστόσο… Ποτέ μην λες ποτέ», σημειώνει o C. Tavares.

Σε ό,τι αφορά τα γενικότερα σχέδια του ομίλου PSA Peugeot/Citroen ο Carlos Tavares σημείωσε ότι η απόλυτη προτεραιότητα για τους επόμενους μήνες είναι το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η σωστή διάρθρωση-στόχευση για τις τρεις φίρμες που στεγάζει, πλέον ο όμιλος (Peugeot, Citroen, DS) και η επέκταση εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.

«Το σημαντικότερο για τώρα είναι η επιτυχία του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε έναν ευρύτερο επιχειρηματικό ορίζοντα για να δράσουμε, αναγάγοντας τον όμιλο σε παγκόσμιο παίκτη που δεν θα εξαρτάται τόσο από την Ευρώπη».

Όπως είναι ήδη γνωστό ο όμιλος PSA Peugeot/Citroen έχει ήδη επεκτείνει τη στόχευσή του στην κινεζική αγορά όπου τον περασμένο Νοέμβριο λάνσαρε το ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς μεγάλο τετρακίνητο SUV, DS6.

Auto Express

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024