Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari Sergio: Συλλεκτικό είδος

Ferrari Sergio: Συλλεκτικό είδος

Η φίρμα από το Maranello αποκαλύπτει την έκδοση παραγωγής της Sergio η οποία δημιουργήθηκε για να τιμήσει τα 60 χρόνια συνεργασίας του οίκου Pininfarina και της Ferrari και διατίθεται σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό και εξίσου εξαιρετικά υψηλή τιμή.


Ένα ακόμα τετράτροχο υποψήφιο για το πάνθεον τον πλέον σπάνιων παρουσίασε η φίρμα από το Maranello. Ο λόγος για την Ferrari Sergio η οποία θα παραχθεί σε μόλις έξι μονάδες και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές, κάθε μία εκτιμάται ότι θα διατεθεί προς 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σχεδιασμένη από τον Pininfarina για τα 60 χρόνια συνεργασίας του ιταλικού οίκου και της Ferrari, η Sergio φέρει το όνομα του γιου του ιδρυτή του οίκου ο οποίος και επισφράγισε την μακρόχρονη σχέση μεταξύ των δύο ιταλικών εταιρειών.

Η Sergio έχει ως αφετηρία την Ferrari 458 Spider και συστήθηκε για πρώτη φορά μέσω ενός αντίστοιχου concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης την άνοιξη του 2013.

Αν και σε σχέση με εκείνο το concept χρειάστηκαν ορισμένες αλλαγές οι οποίες θα της έδιναν την απαιτούμενη «νομιμότητα» ως μοντέλου παραγωγής, η Sergio διατηρεί τον ανοιχτό χαρακτήρα της, τα διαφανή φωτιστικά σώματα σε μοτίβο boomerang καθώς και την οικεία διχρωμία με την οποία παρουσιάστηκε.

Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγεται το χαρακτηριστικό roll-bar, το κάλυμμα κινητήρα με τις εισαγωγές αέρα, ο αεροδυναμικός διαχύτης και οι ζάντες που φέρουν την αισθητική υπογραφή του ιταλικού οίκου.

Σε ό,τι αφορά τις διαφορές της από το ομώνυμο πρωτότυπο, πρώτο και κύριο είναι ότι η Sergio απέκτησε παρμπρίζ, εξωτερικούς καθρέφτες και φλας τα οποία προέρχονται από την μέχρι σήμερα γνωστή 458. Αλλαγμένα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν προκειμένου να μπορεί ένα αυτοκίνητο να κυκλοφορεί στο δρόμο είναι επίσης τα πίσω φωτιστικά σώματα αλλά και το σύστημα εξαγωγής.

Το εσωτερικό μιμείται σχεδιαστικά αυτό της 458 με στοιχεία όπως τα sport καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, τις λεπτομέρειες από ανθρακονήματα, το επίπεδο τιμόνι το λογότυπο Sergio να δίνουν τον τόνο.

Αν και η Ferrari δεν έχει δημοσιοποιήσει τα πλήρη μεγέθη επιδόσεων, επιβεβαίωσε ότι η Sergio εξοπλίζεται με τον οικείο V8 κινητήρα με απόδοση 605 ίππων ο οποίος της δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε τρία δευτερόλεπτα.

auto.in.gr

Sports in

Η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού

Λίγο πριν την συμπλήρωση 100 χρόνων ζωής, ο Ολυμπιακός ζει την μεγαλύτερη βραδιά της ιστορίας του με την πρόκριση στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024