Ο GRECA οργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Το 2014, η εβδομάδα εορτασμού θα διαρκέσει από την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. «Κατά το διάστημα αυτό, πλήθος ηλεκτρονικών καταστημάτων θα παρέχουν μεγάλες προσφορές προς το καταναλωτικό κοινό», ανακοίνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

Το 2013, η αποδοχή από τους Έλληνες online καταναλωτές στην 1η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου χαρακτηρίζεται από τον Σύνδεσμο ως «άκρως θετική», καθώς καταγράφηκε αύξηση της αξίας των αγορών από τους καταναλωτές της τάξης του 42% στα e-shops που συμμετείχαν στην Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Υπήρξαν μάλιστα πολλά ηλεκτρονικά καταστήματα, που ανάλογα με τις προσφορές τους, ανέφεραν αύξηση μεγαλύτερη του 100% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου γίνεται στα πρότυπα της Cyber Monday που διοργανώνεται σε πολλές χώρες όπως ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Αυστραλία κ.α. όπου αυξάνεται σημαντικά ο online B2C τζίρος ενώ σηματοδοτείται η έναρξη των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Στο greekecommerce.gr αναρτήθηκαν την πρώτη ημέρα της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου μια λίστα κάποιων ηλεκτρονικών καταστημάτων που συμμετέχουν στην ενέργεια.

In.gr Τεχνολογία