Τα γλυκά μέχρι πρόσφατα ήταν ενοχοποιημένα και άρα αποκλεισμένα από το διαιτολόγιο των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη. Από την άλλη μεριά, οι ειδικοί της υγείας πρεσβεύουν ότι η στέρηση και ο αποκλεισμός (π.χ. πλήρης αποκλεισμός από γλυκά, ζάχαρη κλπ) δεν βοηθούν στη διαχρονική συμμόρφωση, ενώ τις περισσότερες φορές φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Είναι γεγονός ότι τα επιστημονικά δεδομένα της σύγχρονης διατροφής εξελίσσονται ταχύτατα και η βιομηχανία τροφίμων, ανταποκρινόμενη σε αυτές τις αλλαγές, καινοτομεί προσφέροντας νέα προϊόντα με σημαντικά πλεονεκτήματα για τους διαβητικούς.

Η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία και την τεχνογνωσία της και ακολουθώντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις, έχει δημιουργήσει τα επιδόρπια  Sweet & Balance, χωρίς ζάχαρη. Έχοντας ένα ισορροπημένο διατροφικό προφίλ, είναι κατάλληλα και για διαβητικούς και μπορούν να καταναλωθούν στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, με την κατάλληλη καθοδήγηση και σύμφωνη γνώμη ειδικού γιατρού ή διατροφολόγου.

Τι σημαίνει «ισορροπημένο διατροφικό προφίλ»; Τα προϊόντα Sweet & Balance δεν περιέχουν ζάχαρη, αλλά το γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό stevia, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, περιορισμένες θερμίδες και λιπαρά, ενώ κάθε πρόταση Sweet & Balance είναι μια δυνατή γευστική εμπειρία.

Τα επιδόρπια Sweet & Balance συμβάλλουν στον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο, γιατί χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό τους δείκτη δεν προκαλούν απότομες αυξομειώσεις των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Σοκολάτες, Μousse σοκολάτας, Μιλφέιγ, Κέικ, τούρτα Cookies & Cream είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις Sweet & Balance, που κάνουν την ισορροπημένη διατροφή πραγματική απόλαυση!

health.in.gr