Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σακχαρώδης Διαβήτης και γλυκές απολαύσεις στο ψυγείο

Σακχαρώδης Διαβήτης και γλυκές απολαύσεις στο ψυγείο

Ο προγραμματισμός είναι το παν στη διατροφή όλων μας. Πόσο μάλλον για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που πρέπει να προσέχουν ακόμη περισσότερο το διαιτολόγιό τους.

Ο προγραμματισμός είναι το παν στη διατροφή όλων μας. Πόσο μάλλον για τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη που πρέπει να προσέχουν ακόμη περισσότερο το διαιτολόγιό τους.

Συνήθης «παγίδα» το άνοιγμα της πόρτας του ψυγείου, ειδικά όταν αισθάνεται κανείς τη λαχτάρα για ένα γλυκό, η οποία μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή…

Και εάν μέχρι πριν από λίγα χρόνια, τα γλυκά αποτελούσαν μια κατηγορία τροφίμων που τα άτομα με υψηλά επίπεδα σακχάρου έπρεπε να στερούνται, τα δεδομένα άλλαξαν.

Ευτυχώς, οι εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας τροφίμων συνέβαλαν στη δημιουργία νέων προϊόντων, όπως η ολοκληρωμένη σειρά επιδορπίωνSweet&Balanceαπό τηΓΙΩΤΗΣ, η οποία έδωσε μια γλυκιά λύση σε όσους θέλουν να ελέγξουν το σάκχαρό τους.

Γιατί όλα τα προϊόνταSweet&Balanceσυνδυάζουν τα χαρακτηριστικά ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, δηλαδήχαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη, καθόλου ζάχαρη, φυτικές ίνες, περιορισμένες θερμίδες και λιπαρά.

Επιστρέφοντας λοιπόν στον …πειρασμό του ψυγείου, η καλύτερη λύση είναι να είμαστε προετοιμασμένοι και να έχουμε πάντα στο ψυγείο ένα ελαφρύ και παράλληλα γευστικό επιδόρπιο.

Εξάλλου, οι ειδικοί της διατροφής επισημαίνουν ότι τα επιδόρπια αποτελούν κίνητρα για να παραμένει κανείς πιστός σε ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής και γι’ αυτό δεν πρέπει να τα στερούμαστε. Το θέμα λοιπόν είναι να κάνουμε «έξυπνες επιλογές»που όχι μόνο δεν απαγορεύονται για τους διαβητικούς, αλλά μπορούν και να βοηθήσουν την προσπάθειά τους να τηρήσουν το διαιτολόγιό τους.

Οι επιλογές πολλές και λαχταριστές! Γεύσεις με πρωταγωνιστή τη σοκολάτα ή τη βανίλια, όλες με γλυκαντικό φυσικής προέλευσης από το φυτό stevia που έχει φυσική γλυκιά γεύση, δεν μεταβολίζεται από τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν παρέχει θερμίδες.

· Σοκολάτες bitter και γάλακτος, καθώς και mini σοκολατάκια bitter και γάλακτος τα οποία μάλιστα πρόσφατα βραβεύτηκαν με το Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του παγκοσμίως αναγνωρισμένου οργανισμού iTQI (International Taste & Quality Institute)

  • Mousseσοκολάταςμε βελούδινη υφή για όσους έχουν αδυναμία στη σοκολάτα
  • Μιλφέιγ,Cheesecakeμε γεύση φράουλαή καιΤούρταCookies&Cream, για όσους αγαπούν τα πιο «ψαγμένα» γλυκά
  • Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια, για όσους θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους συνταγή, συνδυάζοντας και άλλα προϊόντα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη Sweet & Balance όπως Σιρόπι σοκολάτας, Μαρμελάδα φράουλα, Μίγμα για κέικ.

Χάρη στη μεγάλη ποικιλία τωνSweet & Balance, η ισορροπημένη και ειδική διατροφή αποκτά απίθανη γεύση,για την οποία δεν χρειάζεται πια να νιώθουμε τύψεις! Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και απολαυστικές συνταγές επισκεφθείτε το www.sweetandbalance.gr.

health.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024