Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιγαντιαία καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τη Μεγάλη Βρετανία

Γιγαντιαία καταιγίδα αναμένεται να πλήξει τη Μεγάλη Βρετανία

Ο τυφώνας εκτείνεται ήδη σε όλο τον βόρειο Ατλαντικό και σύντομα θα πλήξει τις ακτές του Ηνωμένου βασιλείου

Η Βρετανία καλά θα κάνει να προετοιμάζεται να γίνει μούσκεμα για τις επόμενες πέντε ημέρες, καθώς ολοένα και πλησιάζει στη Νησί ένας τεράστιος τυφώνας που ήδη εκτείνεται σε όλο τον Βόρειο Ατλαντικό.

Η καταιγίδα έχει ήδη προκαλέσει τεράστια κύματα που ξεπερνούν τα 15 μέτρα σε ύψος. Παρά το ότι αναμένεται να μειωθεί η ένταση του τυφώνα, ωστόσο κάποιες ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες και μέρες να νιώσουν το πέρασμα της καταιγίδας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η κακοκαιρία, που θα ξεκινήσει από τα δυτικά της Βρετανίας, θα επηρεάσει περιοχές κυρίως της νότιας Ουαλίας, ενώ θα ανέβει κι η θερμοκρασία.

Η πρόβλεψη για σφοδρές βροχοπτώσεις που αναμένεται να πλήξουν τις ερχόμενες ημέρες τη Μεγάλη Βρετανία έχει θέσει σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές για τον κίνδυνο πλημμυρών.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας προειδοποιεί ήδη για τον κίνδυνο πλημμυρών και υπερχειλίσεων ποταμών στις κομητείες του Εσεξ και της Ιστ Ανγκλια, ενώ κίνδυνο διατρέχει ακόμη και η νοτιοανατολική ακτή του νησιού.

Τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το πρωί με ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου με εναλλαγές σε ηλιοφάνεια και καταιγίδες.

«Η αβεβαιότητα για την ερχόμενη εβδομάδα προκαλείται από τα απομεινάρια του κυκλώνα Γκονζάλο, που αποτελεί κίνδυνο για το νησί των Βερμούδων. Τα τροπικά στοιχεία θα αιχμαλωτιστούν στον αεροχείμαρρο (jet stream) την επόμενη Δευτέρα και μέχρι την Τρίτη θα κινηθούν γρήγορα από τα ανατολικά προς τα βορειοδυτικά της Ευρώπης», δήλωσε ο Λέον Μπράουν, μετεωρολόγος για το βρετανικό μετεωρολογικό δίκτυο Weather Channel καταλήγοντας πως «οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή στον Ατλαντικό ωκεανό καθιστούν δύσκολη την πρόβλεψη όσον αφορά στην ακριβή χρονική διάρκεια της κακοκαιρίας αυτής».

Σύμφωνα με τους ειδικούς το κύμα προέρχεται από τις ΗΠΑ επηρεάζοντας τις καιρικές συνθήκες της Βρετανίας. Άλλωστε, τον περασμένο Αύγουστο, ο τυφώνας Μπέρτα που ενέσκηψε στα νησιά των Βερμούδων και την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, έφτασε μέχρι και τη Βρετανία.

Η καταιγίδα αυτή είναι μία απ’ τις τρεις μεγάλες απειλές που μαίνονται αυτή τη στιγμή στον Ατλαντικό, μαζί με τον τυφώνα Φέι και τον τυφώνα Γκονζάλο, που αυτή τη στιγμή κατευθύνονται στις Βερμούδες νήσους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024